NettPC med Pentium II-prosessor

Dell melder seg inn på markedet for NetPC og lanserte i dag to modeller hvor den mest avanserte leveres med Pentium II-prosessor.

De nye NettPC, OptiPlex N og NX er ifølge Dell de første NettPC-ene som er bygget med Intel EtherExpress PRO/100 og Management Adapter med Wake-up On LAN-teknologi. Dette skal gjøre det mulig for systemadministratoren å gjennomføre service til en lavere kostnad enn tidligere.

- Vi tror NettPC-en kommer til å bli attraktiv for mange av våre kunder fordi det betyr mindre vedlikeholdskostnader samtidig som de til enhver tid får den siste teknologien, sier produktsjef Hans Christian Seime ved Dell Computer AS, i en pressemelding.

- PC kommer fortsatt til å være den beste investeringen for mange, men NettPC kommer til å redusere totalkostnadene for IT betydelig, sier han.

OptiPlex-familien er ifølge Dell blant de første systemene som leveres med Desktop Manage Interface (DMI) 2.0-spesifikasjonen til Desktop Management Task Force (DMTF) og Dells Inspector 4.1-verktøy. Dette er en nylig oppdatert DMI-leser og overvåker og rapporterer status fra både lokale PC-er og nettverks PC-er.

OptiPlex N leveres med Pentium MMX-prosessor med opptil 233 MHz i klokkehastighet, opptil 256 MB med minne og opptil 6,4 GB harddisk. Maskinen er utstyrt med et 2 MB S3 Trio64V2 skjermkort og USB-port (Universal Serial Bus).

OptiPlex NX er utstyrt med en Pentium II prosessor på inntil 300 MHz og har plass til 384 MB SDRAM (Synchronous Dynamic Random Access Memory). Den har et AGP-basert (Advanced Graphics Port) ATI Rage Pro skjermkort med opptil 4MB 100MHz SGRAM (Synchronous Graphics Random Access Memory), integrert ethernetkort (10/100 Mbit) fra 3Com, USB-port og innebygget lydkort.

NettPC-ene blir leveringsklare direkte fra Dells fabrikk innen nyttår.

Eirik Lunde, daglig leder ved Dell Computer AS, har gitt digi.no følgende priseksempler:

OptiPlex NX med Pentium II 233 MHz prosessor, 32 MB RAM og 3,2 GB harddisk kommer på nærmere 16.250 kroner pluss moms, mens tilsvarende modell men med 64 MB RAM, 4,3 GB harddisk og 17-tommers skjerm vil havne rundt 20.890 kroner eks. mva.

De samme modellene, men med Pentium II 300MHz-prosessor koster henholdsvis 18.645 og 23.285 kroner før momsen legges på

Til toppen