Nettravner skal løse tusenårsmysteriet

Fire ungdommer får velsignelse til å lage nettavis og leier et loftslokale med sponsorstøtte fra Megasoft. På en båttur på Oslofjorden forsvinner dataingeniør Karsten Bjelke, og jakten på sannheten kan begynne...

Fire ungdommer får velsignelse til å lage nettavis og leier et loftslokale med sponsorstøtte fra Megasoft. På en båttur på Oslofjorden forsvinner dataingeniør Karsten Bjelke, og jakten på sannheten kan begynne...

"Nettravnene" er en ungdomsserie på NRK TV som har blitt produsert over tre år. 1. juledag klokken 18:30 på NRK1 er det premiere for spenningsserien som skal sendes i åtte episoder.

Fem ungdommer har fått lov til å starte nettavisen "Nytt for nettravner" av klasseforstanderen Nelly Berg. Avisen er en del av prosjektet "Reisen mot år 2000" og har som mål å finne ut mest mulig om hvordan Norge vil se ut i fremtiden.

Spesielt på områdene jobb, miljø, helse og kultur er ravnene ute etter opplysninger. "Hvordan vil IT-samfunnet påvirke helsa vår?" er eksempel på spørsmål de søker svar på.

Og år 2000 og de potensielle dataproblemene skal også være et sentralt tema i TV-serien.

I et lite loftslokale i en småby må Nettravnene stadig i ilden for å løse små og store mysterier. Lokalet har datautstyr og internettaksess sponset av den lokale datamillionæren Birger Lyngås, spilt av Henrik Scheele som eier selskapet Megasoft, skriver NRK Informasjon på sine hjemmesider..

På en egen webside under Nettravnene vil det ligge en rekke mysterier som TV- og nettpublikumet kan være med å løse. Nettsidene er allerede opprettet, og statsråd Jon Lilletun skal ha gitt sine uforbeholdne støtte ved å åpne avisa på nettet...

Men TV-serien er ikke bare en virtuell rundtur, den er også en jakt på sannheten om hva som har skjedd med programmerer og dataingeniør Karsten Bjelke som er sporløst borte. Han skulle teste ut et av sine programmer under en båttur og forsvinner som dugg for solen.

Jakten på Bjelke foregår med de virkemidlene ungdommene har til rådighet, ikke minst med Internett som et eksempel på hvordan ny teknologi kan gjøre Sherlock Holmes av selv den enkleste sjel.

Til toppen