Nettselskaper nekter utlevering av fildelere

IKT-Norge og 16 internettilbydere sender i dag et samlet svar til advokatfirmaet Simonsen.

Nettselskaper nekter utlevering av fildelere

IKT-Norge og 16 internettilbydere sender i dag et samlet svar til advokatfirmaet Simonsen.

Advokatfirmaet Simonsen har på vegne av Norsk Videogramforening og IFPI (organisasjonen til norsk platebransje) for kort tid siden sendt ut et brev til en rekke norske internettilbydere. I brevet påstår Simonsen at en eller flere av abonnentene til nettselskapene har benyttet internettforbindelsen til urettmessig deling av norske filmutgivelser i såkalte BitTorrent-nettverk.

Videre oppfordrer Simonsen selskapene til å videresende et brev fra dem til den ansvarlige kunde, samt å varsle kunden om at de vil bli stengt ute fra Internett dersom de ikke gjør som Simonsen ber om. Simonsen har også lagt ved dokumentasjon der de mener å kunne knytte IP-adresser opp mot den uautoriserte tilgjengeliggjøringen.

IKT-Norge og internettilbyderne avviser kravet om å bistå advokatfirmaet Simonsen i sin private etterforskning av fildelere.

- Dette er et kraftig signal som hele næringen står bak, vi lar oss ikke true til å bryte rettsikkerheten på Internett, sier Hallstein Bjercke i IKT-Norge.

De 16 selskapene som har mottatt trusselbrev fra advokatfirmaet Simonsen og som står bak et felles svar fra IKT-Norge er: Get AS, Telenor Telecom Solutions AS, Canal Digital Kabel TV AS, Tele 2 Norge, AS, Tafjord Mimer AS, LOS Bynett AS, Eidsiva Bredbånd AS, NextNet AS, UNINETT, Lyse Tele AS (Altibox), Rananett AS, Nordisk Mobiltelefon Norge AS, Vitnett AS, BaneTele AS, TDC AS og BKK Marked AS.

IKT-Norge ønsker å presisere at de ikke med dette forsvarer ulovelig fildeling.

- Vi tar avstand fra ulovlige aktiviteter på nettet, men Simonsens forsøker å pålegge nettselskapene et ansvar og en rolle de ikke skal ha og de utfordrer tillitsforholdet mellom nettselskapet og egne kunder på en måte som er uakseptabel. For nettselskapene er det uaktuelt å delta i en prosess som har som mål å undergrave kundenes rettsikkerhet, sier Bjercke.

Brevet IKT-Norge har sendt til Simonsen, er tilgjengelig via lenken nedenfor:
IKT-Norges svar til Simonsen (145 kB) (PDF-dokument).

    Les også:

Til toppen