JUSS OG SAMFUNN

Nettsex-ansatte har også rettigheter

En tysk rett har avgjort at folk som er ansatt for å "griseprate" med brukere av ulike sex-portaler på Internett har akkurat de samme rettighetene som andre ansatte.

Therese Werenskiold
22. aug. 2000 - 15:16

Om moralen i arbeidet er lav eller om arbeidsmoralen er på lik linje med arbeidsmoralen andre steder spiller ingen rolle. De ansatte i sex-portaler på Internett har akkurat de samme rettighetene som andre ansatte. Det slo en tysk rett nylig fast etter en relativt uvanlig arbeidsrelatert rettssak.

Det tyske selskapet som ble anmeldt, og som av forståelige grunner ville være anonymt, ble dømt til å betale en million tyske mark, eller i overkant av 4,1 millioner kroner i trygdeavgift til tyske myndigheter.

Det er nyhetstjenesten Newsbytes som forteller dette. I Tyskland, som for øvrig er kjent for å være et konservativt land på dette området, betaler arbeidsgivere rundt 40 prosent av inntektene sine i trygdeavgift/arbeidsgiveravgift. De fleste sex-firmaer lønner sine ansatte på frilans- eller konsulentbasis, og oppfordrer dem til selv å betale skatt av dette.

Det dømte sex-firmaet hevder selv, ifølge Newsbytes, at det var best for deres ansatte å være ansatt på frilans-basis på grunn av moralen i arbeidet deres. Ved slike arbeidskontrakter er det lett å sluntre unna avgiftene til myndighetene.

Tyske eksperter på arbeidsrett mener denne dommen kan føre til økte priser på sex-chat tjenester, eller eventuelt at noen sex-firmaer som tilbyr slike tjenester flytter ut av landet.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.