BEDRIFTSTEKNOLOGI

Nettsted samler data-kjøpetips

Nettstedet BuyinGuide gir strukturert tilgang til det som er av engelskspråklige program- og maskinvaretester på Internettet.

Eirik Rossen
11. sep. 1997 - 11:54

Software BuyinGuide gikk online onsdag 10. september. Tilsvarende for maskinvare, Hardware BuyinGuide, skal komme "snart".

Prinsippet er at utstyr deles opp i ulike kategorier, og du finner fram til enkeltprodukter gjennom en slags trestruktur. Fra software går du for eksempel først til productivity og derfra til word processing. Her får du en liste over produkter, med standard pris. Linken under hvert produkt gir produktets systemkrav, samt en tabelloppstilling der en kolonne inneholder standardegenskapene for kategorien, den andre forteller i hvilken grad produktet tilfredsstiller egenskapene. Hvis du vil sammenlikne to og to produkter, for eksempel to tekstbehandlere, kan du få opp to vinduer, med hvert sitt produkt.

Pekere til tester fra ulike kilder er lagt ut i en egen liste: Du klikker på reviews over selve produktlisten. At du ikke kan komme direkte til tester og anmeldelser fra faktaarket, virker noe klønete. Stikkprøver på ulike kategorier viste at det mangler pekere til tester i flere av dem. Det kan være fordi man ikke har rukket å utforske disse kategoriene tilstrekkelig.

En annen innvending er at pekerne ikke går rett på sak. Prinsippet i det norske nettstedet OmniTree er at når du har funnet fram til produktet du trenger, bringer pekeren deg direkte til den siden på leverandørens nettsted der du kan laste det ned. Pekerne på BuyinGuide fører deg bare til leverandørens første side - Word 97 viser for eksempel til microsoft.com - eller til hovedtestsiden i en publikasjon. En stikkprøve på Word 97 førte sågar til maskinvaretestene i PC World. En annen stikkprøve på musikkprogrammet Hotz Trax som var testet i Computer Shopper, førte meg til produktsiden i ZDnet. Derfra måtte jeg taste Hotz Trax inn i ZDnets testsøkevindu for å få opp selve artikkelen.

Andre lovende rubrikker på BuyinGuides hovedside er også uferdige. Upcoming products som skal gi en oversikt over når spennende nyheter skal komme, er foreløpig helt tom. Find Companies gir pekere til programvareselskaper som er etablert i USA. Norske Scala er listet, men ikke Datax som forståelig nok ikke er interessant for amerikanske brukere. En liten plakat ber brukerne bidra til arbeidet med å fullføre listen.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.