Nettsted sprer makrovirus-generator

Et nytt nettsted har gjort det enda enklere å lage makrovirus. Pek og klikk er alt som skal til for å lage små irriterende biter av ondskapsfull kode.

Verdens første nettbaserte virus-generator er lansert. Et nytt nettsted tilbyr de programmerings-svake muligheten til å klikke og peke for å lage sin helt egne lille kodesnutt for å irritere resten av verden.

Ifølge The Register går tjenesten under navnet Instant Macro-Virus Maker, og sparer virusamatører for å laste ned ett av de mange verktøysettene for virusskriving. Slike verktøysett er tilgjengelige i en rekke varianter og med en rekke forskjellige muligheter, og de er ganske enkle å bruke for den som absolutt vil gjøre livet surt for andre.

Instant Macro-Virus Maker v1.2
Instant Macro-Virus Maker v1.2.

"Choose from the options (few, I know, but it's the first edition) and then copy/paste the generated code into a Word (97...2000 etc.) module named after the virus. Enjoy!!!" skriver opphavspersonen MI_pirat på sidene.

MI_pirat stiller også opp med en rekke oppskrifter på andre typer virus, og flagger også en intensjon om å utvikle generatoren videre fra den enkle form den har idag.

The Register har snakket med sjef-forsker Eric Chien hos SYmantec, som sier verktøysettet MI_pirat har lagt ut ikke er noe å bekymre seg om. Han mener makrovirus er gårsdagens nyheter, og sier ethvert virus som lages på denne måten vil bli oppdaget av alle antivirus-programvarer med heuristisk skanning.

Sist gang et slikt verktøy lagde overskrifter, var da Anna Kournikova-viruset lurte en hel haug mennesker til å spre møkkakode til sin egen og andres maskiner.