JUSS OG SAMFUNN

NettTV-en er nå tilgjengelig

Nå er det mulig for den jevne sofasliter å ta del i internettrevolusjonen. 11 Cyberia-butikker i østlandsområdet har startet salget av PCTVnets HomePilot-bokser. Inkludert en nettleser utviklet av produsenten av Mosaic.

Herman Berg
8. des. 1997 - 17:43

Til en pris av 3.900 kroner startet salget av HomePilot-boksene i helgen. Ved å koble en boks til tradisjonelle medier som telefonen og TV-en, kan du surfe med et trådløst tastatur. PCTVnet satser på oppringt aksess og en videreføring av den første nettleseren som gjorde informasjon grafisk tilgjengelig på web: Mosaic.

Ifølge PCTVnet vil en nettleser fra Spyglass INc.,som produserer Mosaic, dominere nettTV-boksene i fremtiden. De mener at den ikke krever så mye plass som andre mer kjente konkurrerende produkter.

Programvarehuset Spyglass posisjonerer seg i forhold til såkalte "set-top-"bokser og inngikk tidligere i år en allianse med selskapet ViewCall America som driver Internett TV-kanalen On-TV. Alliansen, som også innbefatter Sanyo og Hitachi satser på en åpen HTML-standard for å kombinere innhold fra Internett med TV-signaler.

Det er Elkjøp-kjedens multimediebutikker Cyberia som er de første forhandlerne i Norge som selger disse boksene. Det norske selskapet PCTVnet har tidligere sagt at selskapet kun unntaksvis skal benytte seg av tradisjonelle sisteleddsutsalg, men heller konsentrere seg om volum gjennom andre distribusjonskanaler.

Det kommer blant annet av at HomePilot-boksen kan benyttes til flere ting enn kun surfing på Internett. Blant annet vil det være mulig å styre strømforbruket i hjemmet med boksen og selskapet har tidligere vært i dialog med Oslo Energi.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.