FORBRUKERTEKNOLOGI

Nettutgaven av Office lansert i Norge

Microsoft Office Web Apps tilbyr forenklede versjoner av blant annet Word og Excel.

Klikker man på Office-fanen i Windows Live får man en side som denne. SkyDrive er Microsofts tjeneste for personlig lagring i nettskyen.
Klikker man på Office-fanen i Windows Live får man en side som denne. SkyDrive er Microsofts tjeneste for personlig lagring i nettskyen.
8. des. 2010 - 14:46

Norge er blant 15 land som nå er gitt tilgang til Office Web Apps, heter det i en melding fra Microsoft.

Office Web Apps gir tilgang til forenklede versjoner av Word, Excel, OneNote og PowerPoint gjennom en nettleser, like gjerne Chrome, Firefox, Safari og Opera som Internet Explorer, og uavhengig av underliggende operativsystem. Tilgang er avhengig av at man har en Windows Live-ID, noe to millioner nordmenn allerede har, ifølge Johanne Dahl Løvsland, ansvarlig for Windows Live i Microsoft Norge.

I de elleve landene som har hatt tilgang til Office Web Apps i 100 dager, har over 20 millioner brukere meldt seg. Løvsland venter tilsvarende stor oppslutning i Norge.

Til en viss grad gjør Office Web Apps det mulig å bruke Microsofts kontorpakke uten fast pc. Integrasjon mot nettlagringstjenesten SkyDrive, med gratis tilgang til 25 gigabyte, gjør det mulig å opprette, redigere og lagre dokumenter, regneark og presentasjoner bare man disponerer en arbeidsplass med nettleser og nettilgang. Betingelsen er at man nøyer seg med nettapplikasjonenes noe reduserte funksjonalitet.

Grensesnittet er det ingenting å si på. Det er tett opp til originalen, som dette skjermbildet fra nettutgaven av Excel viser:

Grensesnittet i nettugaven av regnearket er lagt tett opp til den fullverdige utgaven av Excel.
Grensesnittet i nettugaven av regnearket er lagt tett opp til den fullverdige utgaven av Excel.

Løvsland framhever integrasjonen mellom Office Web Apps og Microsofts e-posttjeneste Hotmail, som gjør det enkelt å dele dokumenter med andre: Oppgir man en SkyDrive-fil som vedlegg til en melding, får mottakeren en lenke til dokumentet og rett til å redigere det.

– Endringene spores, slik at den som eier dokumentet alltid kan skille mellom originalen og det andre har bidratt med, sier Løvsland til digi.no.

Bruker man andre e-posttjenester enn Hotmail må man lime inn en lenke til dokumentet manuelt, og sørge for at mottakeren får rett til å lese og redigere det.

Uavhengig av e-posttjeneste, skal en klikk på lenken være nok til å åpne den i riktig Office Web-applikasjon.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.