BEDRIFTSTEKNOLOGI

Nettutstilling for Windows 2000 kjører på FreeBSD

Med nettutstillingen "We Have The Way Out" skal Microsoft og Unisys vise Windows som alternativ til Unix. Men den kjøres under FreeBSD.

2. apr. 2002 - 09:55

Nettutstillingen We Have The Way Out skal vise at det kan være svært så regningssvarende å erstatte store Unix-anlegg med avanserte Intel-baserte servere under Windows 2000 Data Center. Den er et felles tiltak av Microsoft og Unisys, og gir - mot registrering - tilgang til åpenhjertige intervjuer med 300 IT-ledere, håndbøker for serverkonsolidering og forenkling av datasentraler, en gjennomgang av den opptil 32 prosessor-sterke Unisys ES7000, med mer.

En sjekk med Netcraft viser imidlertid at utstillingen ikke lever opp til sitt eget navn. I stedet for Windows 2000, drives den av den gratis Unix-varianten Free BSD. I stedet for Microsofts webtjener IIS, tys det til Apache.

Utstillingen skal vare i 18 måneder. Unisys spanderer 25 millioner dollar på den, ifølge amerikanske medier. Microsofts bidrag er ikke kjent. Kanskje holdt det ikke en gang til Windows-lisensen.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.