KARRIERE

Nettverk- og webferskingers begynnerlønn

IT-Akademiet tilbyr sertifiseringer, kvelds- og dagkurs i webdesign, samt nettverksteknologi og grunnleggende IT-utdanning. Kandidater med kort utdanning blir godt mottatt i arbeidslivet og får heller ikke så verst begynnerlønn, hevder IT-Akademiet.

Uteksaminerte studenter ved DPH IT-høgskolen som har tatt den to-årige grunnutdanningen, har ikke fått noen lønnsvekst det siste året. Derimot har elever med tre-årig datautdanning fått en lønnsøkning på ti prosent. Det viser undersøkelser foretatt av DPH. Skolen konkluderer med at dette gjenspeiler arbeidsmarkedet ved at det ikke lenger er så stort behov for IT-kandidater med kort utdanning.

Bransjeorganisasjonen IKT-Norge er ikke enig i denne konklusjonen.
Mer om dette:
IT-ferskingenes begynnerlønn
IT-utdanning - en gullgruve

Også IT-Akademiets informasjonssjef og markedsansvarlig Jorunn Røed er uenig i konklusjonen DPH trekker. - Jeg stiller meg tvilende til at mangelen på IT-folk ikke lenger er prekær. Våre studenter er attraktive på arbeidsmarkedet, og får relativt høy begynnerlønn.

IT-Akademiet tilbyr ett-årig grunnutdanning innen webdesign (som også tilbys som halvårs-studium), webmaster, nettverksteknologi og IT-kandidat.

- Webstudentene får vanligvis fra 220.000 - 230.000 til 280.000 kroner i begynnerlønn. De som får 280.000 kroner har som regel yrkeserfaring fra før, sier hun.

Videre forteller Røed at de elevene som har studert nettverksteknologi i snitt får litt høyere begynnerlønn; rundt 330.000 kroner. De som har litt erfaring fra før, får rundt 400.000 kroner. På dette studiet er det en overvekt av gutter, mens det på visse studiesteder er overvekt av jenter på webdesign-studiet.

Mer om webdesign, lønn og utdanning:
Therese svarer: Gode råd for frilans-webbere
Hjelp! Jeg vil bli webdesigner!

IT-kandidatene (ettårig grunnleggende IT-utdanning) begynner med en lønn på rundt 200.000 kroner. Her får de med litt yrkeserfaring omtrent 250.000 kroner.

Siden IT-Akademiet ble opprettet i 1997 har nærmere 4.000 studenter blitt uteksaminert. - De aller aller fleste av dem er i jobb i dag, sier Røed.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.