Nettverksstøtte for Game Boy

En Bluetooth-modul til Game Boy Advance gjør det nå mulig å koble spillmaskinen til et nettverk for blant annet å lese websider.

En Bluetooth-modul til Game Boy Advance gjør det nå mulig å koble spillmaskinen til et nettverk for blant annet å lese websider.

Nintendos håndholdte spillmaskin, Game Boy Advace (GBA), får stadig mer funksjonaltet.

Nylig annonserte det amerikanske selskapet X-tra Fun en Bluetooth-modul for Game Boy Advance. Ved hjelp av denne modulen skal brukeren kunne koble maskinen til Internett via en mobiltelefon eller annet utstyr med støtte for både Internett-tilgang og Bluetooth - for eksempel en PC. Men inntil sju tilsvarende enheter kan knyttes til hverandre via et Bluetooth piconett. Brukerne vil da kunne spille spill som X-tra Fun planlegger å utgi.

Ifølge ExtremeTech vil Bluetooth-modulen kunne settes rett inn spillporten på GBA. Inne i modulen skal det være en innebygd eCos-kjerne og en nettleser. Disse tar opp omtrent 47 kilybytes med minne. Nettleseren vil kunne mellomlagre de 255 siste sidene brukeren har vært innom, før den overskrive den eldste av sidene.

Bluetooth-modulen vil først komme på markedet rett før jul. Prisen ventes å bli 49 dollar. En mer avansert utgave som inkluderer et grensesnitt for SD-kort (Secure Digital) og en lås (dongle), vil koste 99 dollar.

Til toppen