Abonner
KARRIERE

Nettveteran skal lose Idex

Inge Berge skal pleie investorer og skape PR for SmartFinger-utvikleren.

Tidligere redaktør og eier av NA24.no, Inge Berge, er hyret inn av Idex for å pleie investorer og gi strategiske råd om pr, organisasjon og marked.
Tidligere redaktør og eier av NA24.no, Inge Berge, er hyret inn av Idex for å pleie investorer og gi strategiske råd om pr, organisasjon og marked. Bilde: Niels R. Ravnaas

Idex, det norske utviklingsselskapet fingeravtrykssensoren SmartFinger, har en rekke forsøksutviklingsprosjekter med partnere, men har ennå ikke landet en avgjørende kontrakt om masseproduksjon. Selskapet befinner seg med andre ord i en spennende – for ikke å si kritisk – fase der alt kan skje: Fører forsøkene til kontrakter om masseproduksjon er alt vunnet, hvis ikke har selskapet en vanskelig framtid.

I en pressemelding fra Idex heter det at man er i ferd med å gjennomføre «organisatoriske justeringer» for å fokusere på «målrettede markedsmuligheter». Staben skal styrkes innen utvalgte funksjoner, mens visse andre aktiviteter skal nedskaleres. Endringer vil redusere kostnadene, med tilsvarende reduksjon i selskapets behov for mer kapital i 2012.

I pressemeldingen heter det videre at Inge Berge har sluttet seg til Idex for å arbeide med investorrelasjoner og ta seg av PR. Han skal videre tilby rådgivning innen strategi og forretningsutvikling.

Inge Berge er først og fremst kjent for sin innsats innen nettmedier. Han har vært redaktør i imarkedet.no, samt redaktør og siden også eier av NA24.no. Han har nå solgt seg ut av NA24.no og driver egen konsulentvirksomhet. Berge sier til digi.no at Idex blir hans absolutt viktigste oppdrag i overskuelig framtid.

– Vi kjører videre med de forsøksutviklingsprosjektene vi har og ser på markedsmulighetene som ligger der. Samtidig vil vi også se på ting rundt organisasjonen. Biometri er en ny teknologi, og det er spennende muligheter, sier Berge til digi.no

Les mer om: