BEDRIFTSTEKNOLOGI

Nettvisjonæren som vil erobre verden

For ett år siden avsluttet Simon Buckingham sine studier ved Birmingham University. Siden den gang har han ved hjelp av sitt nettsted opparbeidet seg en internasjonal tilhengerskare til sin unike idé, deorganisering. En idé Buckingham er overbevist vil gjøre ham til milliardær.

Eirik Flaa
11. sep. 1997 - 13:39

Med stadig sterkere penetrasjon av Internett vil dagens organiserte sammfunnsstrukturer bryte sammen. Man vil ikke lenger ha sosialisme, kommunisme eller kapitalisme slik vi kjennner den idag. Teknologien trekker hele verdenssamfunnet mot en uunngåelig ny orden - teknologisk kapitalisme, hevder 24 år gamle Simon Buckingham.

Buckingham, som avsluttet sine studier ved Birmingham University for bare ett år siden, har ved hjelp av sitt nettsted unorg.com opparbeidet seg en internasjonal tilhengerskare på et par tusen personer.

- At jeg ved hjelp av et nettsted har klart å tiltrekker meg så mye oppmerksomhet, understreker nettopp mitt hovedpoeng. Jeg har bygget mitt eget merke. De som ser nødvendigheten av mitt virke kan velge å bruke meg, sier unge Buckingham til digi.no. Han forklarer at den teknologiske kapitalisme krever at bedriftene deorganiserer sine nåværene strukturer, og bygger opp et nettverk av individer de selv kan velge å benytte. Individene på sin side kan velge fritt velge hvem de vil jobbe for.

- Jeg har allerede implementert disse idéene med stor suksess hos det sørafrikanske TV-selskapet Channel Africa. Selskapet, som har nedstrukturert sin virksomhet og deorganisert sin organisasjon, er et bevis på at mine idéer fungerer i praksis, sier den selvsikre unge mannen som for øyeblikket er i Norge for å holde foredrag.

Foredrag er sammen med publisering av artikler i ulike medier Buckinghams viktigste inntekskilde, og dette holder foreløpig til livets opphold med god margin.

- Det siste året har jeg hatt en inntekt på 30.000 pund, men trolig kunne det vært mer dersom jeg hadde tatt meg skikkelig betalt av Channel Africa, sier Buckingham, som har store planer med sin deorganiserte virksomhet. Gjennom nettverket skal han bygge opp et verdensomspennede desentralisert konsulentnettverk, som det skal bli penger av.

- I løpet av fem år eier jeg et verdensomspennende konsulentselskap som vil verdsettes til én millard pund, sier Buckingham, som tror at utviklingen av telekommunikasjon og Internett har gjør det mulig for ethvert iderikt menneske å gjennomføre sine drømmer.

- Når vi får tilgang til nettet gjennom TV-en vil de siste resten av teknofobi forsvinne. Dette vil gi muligheten for enhver å eksponere sine unike idéer for en hel verden, avslutter Buckingham, som helt uten sammenligning forøvrig minner forbløffende om supernerden Bill Gates i sine yngre dager...

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.