BEDRIFTSTEKNOLOGI

Netware 6.5 kommer i august

Novell vil kunne levere Netware 6.5 fra midten av august. Blant nyhetene er omfattende støtte for åpen kildekodebaserte løsninger som Apache og MySQL.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
25. juli 2003 - 09:28

Novell annonserte denne uken at versjon 6.5 av NetWare vil bli tilgjengelig den 15. august. Blant nyhetene er at all funksjonaliteten vil fungere også når systemet kjøres på Linux. Men mest vekt legger Novell på at NetWare nå tar i bruk teknologier for web- og applikasjonsservere. Sammen med NetWare 6.5 leveres nå også Apache, MySQL, Perl, PHP og J2EE-applikasjonsserveren Tomcat, hvor alle er velkjente åpen kildekodeløsninger.

Til sammen skal dette gjøre det mulig for NetWare-kunder å bruke systemet som en server for webtjenester (web services).

I tillegg er nå Novells DirXML Starter Pack inkludert. Dette er en komponent for å synkronisere brukerinformasjon og filmapper i blandede miljøer.

Virtual Office i NetWare 6.5 skal gjøre brukernes nøkkelressurser, slik som filer, e-post, kalendere og skrivere, tilgjengelige for brukerne via en nettleser, uansett hvor brukeren befinner seg. Brukerne kan også på en enkel måte sette opp virtuelle arbeidsgrupper med kolleger, uansett hvor de er lokalisert, for å organisere prosjekter og dele informasjon i sanntid via nettleseren.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra