RESULTATERFINANS

Network Associates ekspanderer videre

Etter oppkjøp av blant annet dr Solomon og McAfee, fortsetter Network Associates sin aggressive ekspansjonsstrategi. Dagens handel er nisjeselskapet Cybermedia.

Eirik Flaa
29. juli 1998 - 16:30

Verdens største spiller på markedet for datasikkerhet, Network Associates, har inngått en avtale om å kjøpe samtlige aksjer i nisjeselskapet CyberMedia for en pris på rundt 130 millioner dollar. CyberMedia utvikler ulike tilleggsprodukter for Windows-brukere, og er blant annet kjent som opphavet til First Aid og Uninstaller. Disse produktene vil supplere viruskontrollproduktene til McAfee og Dr Solomon - to datterselskaper som i løpet av det siste halvåret også har blitt slukt av programvaregiganten. Den formelle tilknytningen til Network Associates er ikke offentlig kjent på det nåværende tidspunkt, men i en pressemelding fra selskapet heter det at det i løpet av de nærmeste dagene vil bli fremsatt et formelt tilbud fra "et av datterselskapene i Network Associates

Network Associates er den desidert største konkurrenten til norske Norman Data Defense på verdensmarkedet. Norman har kommet med uttalelser som indikerer at selskapet ser positivt på konsolideringen i bransjen som ledes an av Network Associates. Senest i forbindelse med dagens resultatfremlegging fremhevet selskapet at oppkjøpene til Network Associates "gir økte muligheter for nisjeselskaper som Norman".

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.