RESULTATERFINANS

Network Associates ekspanderer videre

Etter oppkjøp av blant annet dr Solomon og McAfee, fortsetter Network Associates sin aggressive ekspansjonsstrategi. Dagens handel er nisjeselskapet Cybermedia.

Verdens største spiller på markedet for datasikkerhet, Network Associates, har inngått en avtale om å kjøpe samtlige aksjer i nisjeselskapet CyberMedia for en pris på rundt 130 millioner dollar. CyberMedia utvikler ulike tilleggsprodukter for Windows-brukere, og er blant annet kjent som opphavet til First Aid og Uninstaller. Disse produktene vil supplere viruskontrollproduktene til McAfee og Dr Solomon - to datterselskaper som i løpet av det siste halvåret også har blitt slukt av programvaregiganten. Den formelle tilknytningen til Network Associates er ikke offentlig kjent på det nåværende tidspunkt, men i en pressemelding fra selskapet heter det at det i løpet av de nærmeste dagene vil bli fremsatt et formelt tilbud fra "et av datterselskapene i Network Associates

Network Associates er den desidert største konkurrenten til norske Norman Data Defense på verdensmarkedet. Norman har kommet med uttalelser som indikerer at selskapet ser positivt på konsolideringen i bransjen som ledes an av Network Associates. Senest i forbindelse med dagens resultatfremlegging fremhevet selskapet at oppkjøpene til Network Associates "gir økte muligheter for nisjeselskaper som Norman".

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.