RESULTATERFINANS

Network Associates satser på forhandlersalg i Norge

Det fusjonerte McAfee og Network General, Network Associates, akter ikke å opprette en egen organisasjon i Norge. Konkurransen med Norman vil derfor bli tatt opp gjennom erobring av nye forhandlere som også kan tilby de nødvendige støttefunksjoner.

Eirik Flaa
12. jan. 1998 - 16:15

I oktober fusjonerte gigantene McAfee og Network General, og dannet verdens desidert største aktør på datasikkerhet, Network Associates. I Norden har dette før til at de respektive datterselskapene i Sverige blir slått sammen, og sammen skal de blant andre utfordre Norman Data Defense på det norske markedet.

Det nye selskapet vil tilby en kombinasjon av nettovervåkningsprodukter fra Network General og antivirus- og nettsikkerhetsprodukter fra McAfee.

Til tross for store ambisjoner på det norske markedet er det foreløpig utelukket for Network Associates å opprette en selvstendig salgs- og supportorganisasjon i Norge.

- Vi satser på å styrke forhandlernettet i Norge, og er i dialog med flere store aktører, sier Frank van der Lecq i Network Associates til digi.no. Han forklarer at det jobbes med å etablere forhandlere som kan utføre de nødvendige støttefunksjoner på de tyngre applikasjonene.

- Frittstående produkter som McAfees antivirusprogramvare vil bli solgt som hyllevare, men til våre tyngre produkter trenger vi en aktør som også kan bygge opp kompetanse rundt produktene. Merkantildata er en aktuell kandidat som vi har hatt samtaler med, sier van der Lecq.

Han sikter blant annet til Network Associates' nyeste produkt, NetTools, som er et modulbasert produkt der kunden kan velge deler fra både McAfee og Network Generals varesortiment, vil bli solgt med tilhørende støttefunksjoner.

- For større kunder vil vi likevel tilby support rett fra Sverige. Da tenker jeg på blant andre Statoil og Norsk Hydro som begge allerede er på kundelista, avslutter van der Lecq.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.