BEDRIFTSTEKNOLOGI

Network Norway vil ha stamnett fra Banetele

Network Norway-sjef Ingvild Myhre velger stamnnett fra Banetele til Norges nye mobilnett.

17. juli 2007 - 09:29

Network Norway bygger Norges tredje mobilnett og vil bruke BaneTele som leverandør av stamnett, aksesser for basestasjoner og telelosji.

BaneTele skal også levere et IP-nett som benyttes til å knytte sammen Network Norways avdelingskontorer. Årsverdien på leveransen er 12 millioner kroner, og varigheten på kontrakten er tre til femår.

Fundamentet for BaneTeles virksomhet er det landsdekkende redundante fiberoptiske nettet som i hovedsak følger jernbanenettet og energiselskapenes infrastruktur gjennom Norge. Med Norges mest moderne nett, satser selskapet på å bli en dominerende kommunikasjonsleverandør til utvalgte kunder og segmenter.

Network Norway bidrar med sitt nye mobilnett til økt konkurranse ved at de splitter det mangeårige teleduopolet på nettsiden.

- Vi er sikre på, ut ifra tidligere erfaringer, at BaneTele og vi passer godt sammen; begge i gode utfordrerposisjoner i det norske telemarkedet, sier konsernsjef Ingvild Myhre i Network Norway.

BaneTele har allerede levert stamnettet, og det gjenstående av aksessnettet vil bli levert fortløpende. Kontrakten åpner også for ytterligere utvidelser for BaneTele, som er valgt som den eneste leverandør på dette området.

BaneTeles forretningsidé er å være en nasjonal bredbåndsaktør - en landsdekkende transportør av alle typer data (MultiService) mellom kjøpere og leverandører av tjenester og innhold.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.