JUSS OG SAMFUNN

Network Solutions med bedriftsoversikt

Når domenemonoplet har falt bort, må den tidligere monopolisten Network Solutions ty til andre måter å tjene penger på. Nå lanserer de en bedriftsdatabase som de skal selge annonser på.

Hilde Nyman
29. juli 1999 - 10:28

Selskapet Network Solutions må satse på nye områder når de ikke lenger har monopol på domeneregistrering. Nå har de planer om en nettbasert oversikt over bedrifter, for å sikre selskapet inntekter, skriver The Wall Street Journal.

Fra før er selskapets hovedbeskjeftigelse å registrere domenenavn, hvorav de fleste ender med .com. Den nye tjenesten vil bli kalt The dot com directory, og vil inneholde informasjon om rundt 1,8 millioner bedrifter som har registrert sitt domene gjennom selskapet.

Planen er at det skal selges annonser på katalogtjenesten, i tillegg til å lisensiere innhold fra tjenesten til andre nettsteder. Ifølge Wall Street Journal håper Network Solutions at tjenesten vil fungere som en pådriver for at bedrifter registrerer nye nettadresser.

Man kan søke på bedrifter gjennom søkeord som navn, geografisk plassering og bransje. For at bedrifter skal oppnå gratis oppføring i databasen, må de ha registrert sine nettadresser gjennom Network Solutions, andre må betale en avgift.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra