Nevral computer knuser Pentium

En computer som etter sigende skal være 180 ganger raskere enn en pentium 166, ble lansert i New York mandag kveld, norsk tid. Teknologien er utviklet av australske Formulab Neuronetics Corporation og er bygd opp etter en såkalt nevral struktur.

Kjernen i den nye teknologien er et ISA kort med flere prosessorer som har evnen til å fordele arbeidet etter nevrale prinsipper. Dette vil si at kortet arbeider etter samme prinsipp som menneskehjernen og på denne måten drastisk forbedrer ytelsen. I tilleg til dette kortet er det også lansert et Windows-kompatibelt programmeringsspråk. Hele konseptet vil bli kommersielt lansert under navnet Richter Paradigm Computer tidlig på nyåret. Utsalgsprisen på selve computeren vil da ligge på rundt $6.000.

- Computer-teknologien vil medføre en revolusjon når det gjelder komplekse oppgaver som for eksempel objektgjenkjenning, sier Brian Bailey i Rubenstein Assosiates til digi:data. Han legger til at det foreløpig ligger endel begrensninger i teknologien.

- Vi har merkelig nok funnet ut at maskinvarebiten, det nevrale kortet, bare passer for ISA-brønner. Dette arbeider vi imidlertid med, i tillegg til at vi skal gjøre teknologien tilgjengelig på flere plattformer, avslutter Bailey.

Til toppen