New York får gratis WiFi-sone

Google dekker deler av Manhattan.

New York får gratis WiFi-sone
SNIPP SNIPP: Borgermester Michael Bloomberg (fra v.) klipper ethernet-kabler for å symbolisere åpningen av gratis WiFi på nedre Manhattan. Med seg har han delstat-senator Charles Schumer og Googles IT-sjef Ben Fried som for anledningen har det bredeste gliset. Bilde: Spencer Platt/Getty Images/All Over Press

New Yorks borgermester Michael Bloomberg kastet i går glans over åpningen av Googles gratis trådløse nettverk i storbyen.

Tilbudet krever ikke passord og dekker store deler av Chelsea, et område flere har begynt å kalle «Silicon Alley» etter å ha tiltrukket seg svært mange teknologibedrifter i senere år.

    Les også:

Området huser også Googles egen bygning, som i gulvareal er større enn landemerket Empire State Building. Det nye WiFi-nettet de sponser beskrives som unikt med den største sammenhengende dekningen på Manhattan.

- Tilgang til internett blir stadig viktigere for å finne arbeid eller skaffe seg en god utdannelse. Dette trådløse nettverket gir denne ressursen til hundretusener, sier senator Charles Schumer i en pressemelding.

Google sponser det største utendørs WiFi-tilbudet i New York i samarbeid med byens myndigheter og den ideelle stiftelsen Chelsea Improvement Project.
Google sponser det største utendørs WiFi-tilbudet i New York i samarbeid med byens myndigheter og den ideelle stiftelsen Chelsea Improvement Project. Bilde: Spencer Platt/Getty Images/All Over Press

Ifølge ham vil tilbudet gi ytterligere vekst for Silicon Alley ved å tilstrekke seg oppstartsbedrifter, og ta dem et skritt videre i målet om å tilby USAs beste internettdekning.

- New York er fast bestemt på å bli verdens ledende digitale by. Universell tilgang til raske nettlinjer er en viktig del av den visjonen, sier borgermester Bloomberg som takker Google for bidraget.

Ifølge hans eget mediebyrå, Bloomberg, ønsker borgermesteren på sikt at New York skal få gratis WiFi-dekningen i hele byen.

    Les også: