New York Times-hacker godtar avtale med påtalemyndighetene

Hackeren som brøt seg inn i nettverket til New York Times i februar 2002, har godtatt en avtale med påtalemyndighetene.

Hackeren som brøt seg inn i nettverket til New York Times i februar 2002, har godtatt en avtale med påtalemyndighetene.

Den selvbeskrevne "etiske hackeren" Adrian Lamo erkjenner en rekke datainnbrudd, blant annet mot Excite (i mai 2001), Yahoo! (september 2001), Microsoft (oktober 2001), WorldCom (desember 2001) og New York Times (februar 2002). Han er 22 år gammel, og har bodd på gata, vesentlig i San Francisco, siden han som 17-åring nektet å flytte med sine foreldre til Sacramento. Som hacker er stilen hans spesiell. Han hevder å ikke ødelegge noe, og at han tilbyr gratis råd til sine ofre om hvordan de kan tette hull i IT-systemene. På den andre siden har han også vært raskt ute med å offentliggjøre sine dåd, og han har gode kontakter til mediene.

Med innbruddet mot New York Times gikk Lamo langt over streken, og han ble tvunget til å overgi seg til myndighetene i september i fjor.

Han skal møte for en dommer i New York førstkommende torsdag, der han etter eget utsagn vil formelt akseptere en såkalt "plea bargain", altså en avtale der han unngår en rettssak ved å erklære seg skyldig og godta en mildere straff enn han antakelig ellers ville ha fått. I dette tilfellet skal det være snakk om seks måneders husarrest. Det vil innebære minimale endringer i forhold til dagens situasjon: Siden han overga seg har han godtatt et påbud om å bo hos sine foreldre, og noen annen bolig har han ikke.

Til toppen