JUSS OG SAMFUNN

News Corporation med satellitt-paraply

Rupert Murdochs selskap News Corporation har planer om å samle alle sine satellittselskaper over hele verden i ett paraplyselskap. Målet er å både kunne tilby TV, e-post, internettilgang og e-handelsløsninger. Verdien til et slikt selskap kan bli rundt 300 milliarder svenske kroner hvis det blir børsnotert.

Hilde Nyman
17. feb. 2000 - 13:16

Paraplyenheten mediemagnaten Rupert Murdoch og hans selskap News Corporation planlegger å opprette, vil samle alle selskapets satellitt-TV initiativ og -selskaper. Det gjelder blant annet BSkyBi Storbritannia og Star TV i Asia.

Den britiske næringslivsavisen Financial Times skriver at det ligger i kortene at Murdoch planlegger en børsintroduksjon, og at han allerede har vært i samtaler med potensielle partnere. Avisens kilder tror News Corporation vil beholde 60 prosent av aksjene i det nye selskapet selv, og at de ytterligere 40 prosentene vil bli tilbudt markedet.

Ifølge det svenske mediemagasinet Vision ville et slikt selskap ha en verdi på rundt 300 milliarder svenske kroner om det ble børsnotert.

Målet for samlingen av de ulike selskapene i ett selskap, er ifølge FT.com å omgjøre satellittnettverk til digitale plattformer som ikke bare kan tilby TV, men også e-post, internettilgang og e-handelsløsninger.

I en pressemelding fra News Corporation heter det:

"Vi har under seriøs vurdering planer om å konsolidere våre internasjonale satellittplattformer og visse relaterte verdier i en paraplyenhet. Det er for tidlig å spekulere på det endelige formatet på denne paraplyenheten, hvordan verdien i eneheten skal skapes, identiteten til investorer og om enheten vil bli børsnotert."

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.