BEDRIFTSTEKNOLOGI

Newton MP 2000 - en vinner

Newton MessagePad 2000 har solgt meget bra og er blitt meget godt mottatt i markedet. New York Times skriver at nyhetsgiganten CNN vurderer å utstyre sine reportere med lommecomputeren.

Jens Kanden
7. mai 1997 - 16:07

Med Newton MessagePad 2000 (MP 2000) ser det ut til at Apple Computer og dets Newton-divisjon har produsert en skikkelig vinner. Salget har gått over all forventning, og lommecomputeren har blitt meget godt mottatt.

- MessagePad 2000 er den eneste virkelig mobile lommecomputer, skriver datamagasinet MacUser.

I henhold til New York Times vurderer nyhetsgiganten Cables News Network (CNN) å utstyre alle sine reportere med en MP 2000. At CNN vurderer å kjøpe MP 2000 betyr at Newton har kommet langt siden sin spede begynnelse for noen år siden.

Newton var hjertebarnet til tidligere toppsjef i Apple, John Sculley, men var preget av å være et umodent produkt da det ble intordusert. Newtons forsøk på gjennkjenning av håndskrift var alt annet enn nøyaktig og funksjonell, og Newton fikk mye kritikk. Endel av kritikken skyldtes at Apple hadde lovet alt for mye på forhånd.

Nå har kritikken blitt gått over til hyldest. Gjenkjenningsteknologien for håndskrift fungerer rimelig bra, og fusnksjoner som tekstbehandler, regneark, informasjonsmanager, kalender, alarmer, nettlesing og faksing gjør MP 2000 til et glimrende verktøy for reisende.

Apple-fans kan bare håpe på at ledelsen i Apple bestemmer seg for å beholde Newton som et Apple-produkt.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.