Newton-salget til værs

Mindre enn tretti dager etter lanseringer går salget av Apples Newton MessagePad 2000 meget bra både i bedrifts- og hjemmemarkedet.

Mindre enn tretti dager etter lanseringer går salget av Apples Newton MessagePad 2000 meget bra både i bedrifts- og hjemmemarkedet.

Salget av Newton MessagePad 2000, den mobile datamaskinen Apple Computer lanserte 24. mars, går langt bedre enn ventet. Apple forteller at Newton-salget er fem ganger så høyt som på samme tid i fjor, og MP 2000 har så langt vært en suksess både i bedrifts- og hjemmemarkedet.

- MessagePad 2000 er dagens kraftigste lomme-computer, sier Sandy Bennet, sjef for Newton Systems Group i Apple Computer.

MP 2000 er ment å dekke mobile brukeres behov, og den har funksjoner for e-post, faks, Internett-tilgang, i tillegg til tradisjonelle produktivitetsapplikajoner. Maskinen veier under 700 gram og kan kjøre i flere uker på fire standard AA alkaline-batterier. Maskinen starter opp øyeblikkelig - uten den plagsomme oppstartsventingen man forbinder med en PC.

Utstyrt med en 160MHz StrongARM-prosessor, 5MB RAM og 8MB ROM, er maskinen opp til ti ganger raskere enn andre lomme-computere på markedet. Dessuten er maskinen produserte for enkelt å kunne utveklse informasjon med både Windows- og Mac OS-baserte computere. Faktisk rapporterer enkelte forhandlere at 60 prosent av MP 2000 selges til Windows-brukere, mens 40 prosent går til Mac-brukere. I USA koster MP 2000 fra $950 til $1.100 avhengig av konfigurasjon.

- Newton-produktene ikke i vår portefølje og er ikke et satsingsområde for oss, sier daglige leder, Odd Martinsen, i Apple Norge til digi:mac. Han henviser til distributøren Microline i Santech Micro Group som importerer Newton til Norge.

Microline melder at maskinen er på lager i Norge og vil koste fra 9.000 kroner eks. MVA til sluttbruker.

Til toppen