Nextgentel åpner IT-butikk på nettet

Komplett, MPX og de andre IT-butikkene på nett har fått en helt ny og uventet konkurrent.

Komplett, MPX og de andre IT-butikkene på nett har fått en helt ny og uventet konkurrent.

Nok en aktør kaster seg over det allerede tett-etablerte markedet for IT-nettbutikker. I det stille har bredbåndleverandøren Nextgentel laget et butikk som skal konkurrere med aktører som Komplett, MPX og PSdata.

NextGenTel åpnet i dag nettbutikken NextShop. Håpet er at selskapets ADSL-kunder som som er innom Nextgentels nettsider skal gå inn på nettbutikken og gjøre sine IT-innkjøp der.

Butikken har et fullt sortiment, fra dyre stue-PCer til prosessorer og alt annet som skal til for å bygge PCer. Slik sett kaster Nextgentel seg inn i en full krig med de etablerte IT-butikkene på nett.

Det er en omfattende jobb å bygge opp et så bredt vareutvalg og ADSL-aktøren har ikke gjort dette helt selv. Nextgentel samarbeider med TCI Computer i Bergen og tilbyr deres utvalg i en ny innpakking.

Lagerhold, ordrebehandling og kundehåndtering vedrørende nettbutikkens produkter vil håndteres av TCI. Nettbutikken vil ha ubetydelig effekt på NextGenTels investerings- og kostnadsnivå, skriver selskapet, men Nextgentels som vil dermed også bli mindre, for TCI skal ha sin margin.

- NextShop vil komplettere NextGenTels totale produktsortiment av bredbånd, bredbåndstelefoni og innholdstjenester som den kommende IPTV- satsningen, og vil omsetningsmessig bli rapportert av NextGenTel på lik linje med annen omsetning, skriver selskapet.

NextShop er tilgjengelig på www.nextshop.no, og er i tillegg linket fra ulike nettsteder i regi av NextGenTel, forteller selskapet.

Til toppen