NextGenTel best på kundeservice

Selskapet har snudd flengende kritikk til positive kundeopplevelser på mindre enn ett år.

NextGenTel best på kundeservice

Selskapet har snudd flengende kritikk til positive kundeopplevelser på mindre enn ett år.

Under gårsdagens konferanse Call Center Dagene 2008 ble NextGenTel kåret til årets beste kundeservicebedrift.

Prisen deles i år ut for andre gang, NextGenTel stakk av med den gjeveste prisen.

- Dette er en pris vi er utrolig stolte av. Vårt kundesenter hadde et dårlig rykte, men vi har gjort en rekke grep som nå altså betaler seg i form av både fornøyde kunder og denne prisen, sier direktør for kundesenteret i NextGenTel, Elin Nina Visthoff.

Bak prisen står Dolphin Software, SeeYou, Bright og Confex. SeeYou gjennomfører selve målingen ved bruk av ukjente kunder og noe de kaller «Mystery Calling».

- Alle kundesentrene testes etter de samme kriterier, blant annet ventetid, kompetanse, mersalg og dialogform/tone. Våre observatører, som er vanlige forbrukere, opptrer som vanlige kunder og ringer kundesentrene og gjennomfører et rollespill gir de ulike kundesentrene karakterer på ulike kriterier. Den som får høyest totalscore vinner, sier salgssjef Reidar Skorpen i SeeYou.

Observatørene trakk fram følgende kjennetegn ved NextGenTels kundeservice:

  • Rask respons
  • Tydelig velkomst
  • Engasjerte, oppmerksomme og flinke kundebehandlere
  • Gir gode svar, kan produktene
  • Tar tak i kjøpssignaler
  • Effektiv i gjennomføringen

- NextGenTel har gjort en formidabel jobb det siste året. For ett år siden ble de stemt frem som en av tre bedrifter med dårlig service av NRKs Forbrukerinspektørene. I år vinner de altså pris for best kundeservice, sier markedsdirektør Trine Lise Ness Grimstad i Dolphin Software.

Trine Lise Ness Grimstad er en av initiativtagerne til prisen og hun mener det er langt mer meningsfylt å undersøke gode kundeopplevelser enn dårlige.

- Det er god kundeservice alle vil ha, og da er det viktig å vite hva de som er gode gjør. Derfor ønsker vi å sette fokus på den gode kundeopplevelsen gjennom denne prisen. Og det beste er at det ikke er noen fagjury; det er kundene som er sensorene - akkurat slik det er i virkeligheten, sier Ness Grimstad.

    Les også:

Til toppen