AVTALER & KONTRAKTER

Nextgentel kjøper mindre konkurrent

Nextgentel har kjøpt den Oslo-baserte bredbåndsleverandøren Firstmile.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
1. apr. 2005 - 09:58

Nexgentel har kjøpt alle aksjene i bredbåndsleverandøren Firstmile. Dette går fram av en pressemelding som ble offentliggjort i dag. Firstmile ble opprinnelig etablert av Zyxel Communication Norge, men ble senere overtatt av taiwanske Zeeland International.

Avtalen betyr at Nextgentel overtar Firstmile bredbåndsnett i Oslo-området basert på xDSL-utstyr fra Zyxel med 47 utbygde sentraler. Nærmere 20 av disse ligger utenfor det nåværende Nextgentel-nettet.

- Det innebærer at våre ambisiøse utbyggingsplaner for i år ytterligere forseres ved at vi får raskere tilgang til nye sentraler i deler av Norges tettest befolkede områder, sier Olav Stokke, administrerende direktør i Nextgentel, i pressemeldingen.

Med på kjøpet følger 2950 bredbåndskunder. Avtalens verdi er 19,6 mill kr, hvorav 75 % gjøres opp kontant ved overtakelse.

Som en del av avtalen vil Nextgentel knytte et nærmere samarbeid med Zyxel om leveranser av både DSLAM- og kundeutstyr.

Nextgentel lover å fase inn Firstmiles nett i selskapets eget nett på en smidig måte.

- Vi vil etter overtakelsen av selskapet videreføre alle kundekontraktene i sin nåværende form (pris og ytelse), og vil i tiden som kommer også tilby kundene utvidet funksjonalitet og tjenester på lik linje med hva Nextgentels kunder for øvrig har tilgang til. Dette vil være komplette mail-løsninger, muligheter for NextPhone bredbåndstelefoni og tilgang til innhold i NextGenTels nett, sier informasjons- og markedsdirektør Morten Ågnes i Nextgentel, i pressemeldingen.

Firstmiles balanse vil bli inkludert i Nextgentels balanse per 31. mars 2005, og Nextgentel vil inkludere 2250 netto kunder fra Firstmile i Nextgentels månedstall for mars 2005. De øvrige kundene er levert i mars/april eller er under levering og idriftsettelse, og vil bli innrapportert fortløpende fremover. Firstmile vil ikke ha omsetnings- og resultateffekt for Nextgentel i Q1-2005.

Med de betydelige synergi- og stordriftsfordeler som ligger i form av reduserte kostnader til transmisjon, nettverk, internasjonal trafikk, vedlikehold, administrasjon og kundeservice, antas det at grunnlaget for en balansert drift i Firstmile er lagt. Fra og med Q2-2005 er det forventet at Firstmile vil kunne bidra med nærmere 1 million kroner i måneden i omsetning, og en bunnlinje som i andre halvår 2005 bringes i driftsmessig balanse. For å sikre den videre drift og god kundeoppfølging lokalt, vil et nødvendig antall av de ansatte i Firstmile fortsette i sine stillinger, og flytte til Nextgentels lokaler på Lysaker.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.