Nextgentel klar med ADSL2+

Nextgentel har begynt å tilby ADSL2+ med hastigheter opp til 25 Mb/s.

Nextgentel har begynt å tilby ADSL2+ med hastigheter opp til 25 Mb/s.

Nextgentel skriver på selskapets nettsted at det nå kan tilby to ulike Internett-abonnementer basert den raske ADSL2+-teknologien. ADSL2+ gir i tillegg høyere maksimalhastighet, også bedre rekkevidde enn ADSL ved hastigheter som kan tilbys med begge løsninger.

Markedsdirektør Morten Ågnes forteller til digi.no at selskapet informerte om tilbudet i lavmælte former allerede i midten av februar, og at prisstrukturen har vært tilgjengelig siden 1. mars.

Nextgentels ADSL2+-tjenester kalles Echo 2+. Kundene kan velge mellom en nedlastingshastighet på 12 eller 25 Mb/s. Opplastingshastigheten er i begge tilfeller 1,5 Mb/s. Faktisk hastighet vil dog avhenge av linjekvalitet og avstand til sentralen.

Den rimeligste utgaven koster 998 kroner i måneden med 12 måneders bindingstid, mens den raskeste løsningen koster 1398 kroner.

Nextgentel opplyser at Echo 2+ kun tilgjengelig i enkelte områder. Ågnes legger ikke skjul på at dette først og fremst gjelder storbyene, hvor etterspørselen er størst, uten at han vil gå nærmere i detalj om hvilke områder dette gjelder.

Ågnes forteller at selskapet har fått en del bestillinger, først og fremst fra eksisterende kunder som vil oppgradere. De første kundene ventes å kunne få ADSL2+ rett over påske.

Antallet ADSL2+-tilbydere i Norge er foreløpig begrenset. Et mindre antall selskaper tilbyr ADSL2+ i deler av Oslo, i tillegg finnes det minst en tilbyder i Rogaland.

Også Telenor planlegger å tilby ADSL2+. I et nylig intervju med Teleavisen sier informasjonssjef Atle Lessum at dette trolig vil skje om et års tid. Det samme sa leder for Telenor Privat, Knut Haakon Nilsen, i et nettintervju med Dagbladet.no.

Til toppen