Nextgentel lanserer trippelnett nå

Telenor planlegger, men nå lanserer ADSL-selskapet NextGenTel TV og IP-telefoni til sine kunder.

Telenor planlegger, men nå lanserer ADSL-selskapet NextGenTel TV og IP-telefoni til sine kunder.

I dag kan digi.no fortelle at Telenor planlegger såkalt trippelnett til sine ADSL-kunder. Med trippelnett får kundene ikke bare internett-forbindelse, men også IP-telefoni og TV-kanaler.

Dette realiserer bredbåndsselskapenes orginale planer om ikke bare å selge en linje, men også innhold. For tjenster som TV-kanaler og IP vil kunne løfte omsetning til bredbåndsselskapene.

Fordelen for kundene totalt laverer priser, for man kan kanskje kutte ut telefoni og kabel-TV-leverandører.

Flere geografisk begrensede selskaper har lansert trippelnett, men nå starter NextGenTel som første selskap tjeneste som når kunder i hele Sør-Norge.

NextGenTel la i dag morges frem resultater og i børsmeldingen står det følgende overraskende nyhet:

"NextGenTel lanserer nå både telefoni over bredbånd og live streaming av TV-kanaler til

bredbåndskunder."

- Vi tror på kort sikt at linjene vil være hovedproduktet vårt, men vi lanserer nye tjenester etterhvert, forteller NextGenTels markedsdirektør Morten Ågnes til digi.no.

Han påpeker at NextGenTels ser ikke noe poeng i å distribuere NRK og andre kanaler de fleste har.

- Bredbånd egner seg godt til å spre nisjeinnkanaler som ikke har råd til vanlig TV-distribusjon. Vi starter dermed vårt Live TV med tre kanaler: Travel Channel, arabiske Al Jazeera og musikkanalen Rapture TV. Du kan kjøpe månedsabonnement på hver kanal til 30-40 kroner, forteller han.

Både for kundene og NextGenTel selv blir nok NextTone - selskapets IP-telefoni mer interessant. Hittil er det bare Telio som har lansert en landsdekkende IP-telefoni-tilbud, men til høsten kommer også Telenor.

- Vi starter en pilotperiode i august mot både privat- og bedriftskunder. Vi sikter mot kommersielle drift 1. november, forteller Ågnes.

I tillegg har han en gledlig nyhet til en del kunder.

- Vi begynner forsiktig utbygging i Nord-Norge. Utstyret er blitt billigere, noe som åpner for utbygging av sentraler med færre kunder, opplyser Ågnes

Til toppen