FORBRUKERTEKNOLOGI

Nextgentel lover ADSL til langt flere

Bredbåndsleverandøren Nextgentel har lansert et nytt tilbud til dem som bor langt unna telefonsentralen.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
27. feb. 2007 - 09:05

- På grunn av stadige oppjusteringer av hastighet til samme pris, er bransjen blitt mer og mer restriktiv i forhold til hvilke linjelengder man har definert å kunne levere til, og vanlig praksis har nå blitt å begrense tilbudene til maksimum 3 - 4 kilometer fra sentralen, forteller Olav Stokke, administrerende direktør i Nextgentel, i en pressemelding.

- Vi ser at dette skaper stadig større problemer for de husstandene som faller utenfor, og dette ønsker vi nå å gjøre noe med ved å tilby et eget produkt uten lengdebegrensninger. Da vi lanserte bredbånd i Norge i 2000, var vårt hovedbudskap alltid på til fast pris og raskere. Dette blir nå realitet for enda flere.

ADSL-basert bredbånd leveres over telefonledningen, og er inntil i dag blitt begrenset av avstanden mellom husstanden og telefonsentralen. NextGenTel har nå valgt å oppheve denne begrensningen helt. Dette betyr at de kundene som ønsker bredbånd, men som tidligere har fått vite at dette ikke går på grunn av lang avstand til sentralen, nå får en ny mulighet.

Dette gjør Nextgentel gjennom et nytt produkt selskapet kaller "Bredbånd Langdistanse". Dette innebærer at kunden får hastigheter på inntil 1800 kb/s inn og 350 kb/s ut. Men på grunn av lang linjelengde hos mange, vil oppnådd netto hastighet kunne avvike til dels vesentlig fra dette hos mange.

- Bredbånd handler ikke bare om høy hastighet. Like viktig er det å kunne være alltid på nett til en fast pris i måneden. Mange er svært interessert i å kunne surfe på nettet og lese e-post uten tanke på tellerskrittene, og med akseptabel båndbredde, sier markedsdirektør Morten Ågnes i NextGenTel, i pressemeldingen.

- Kundene vil som tidligere bli gjort oppmerksom på at det vil oppstå vesentlige signaltap over lange avstander, og at man trolig derfor ikke kan oppnå den hastigheten som settes teknisk på linjen. Dette er likevel akseptabelt for de fleste, da alternativet med oppringt samband både er langt langsommere og dyrere.

"Bredbånd Langdistanse"-produktet vil koste 299 kroner i måneden og leveres med 12 måneders bindingstid. Etableringsprisen er også 299 kroner. Produktet vil tilbys fra samtlige sentraler i Nextgentels nasjonale nett, noe som ifølge selskapet dekker omtrent 65 prosent av alle kobberlinjer i Norge.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.