JUSS OG SAMFUNN

NextGenTel lover film over ADSL til høsten

Til høsten vil du kunne velge og se på film over din ADSL-linje, lover teleselskapet NextGenTel. Her er planene:

12. juni 2002 - 13:18

Les også:


Fordelene med å leie video over telenettet er fristende. Du slipper to turer til videobutikken, men du kan likevel spole, pause og stoppe på samme måte som med en DVD- eller VHS-film.

- Vi planlegger en lansering av en film-bestillingstjenesten tidlig i fjerde kvartal, forteller Morten Brusletto, direktør for bredbåndsinnhold hos NextGenTel til digi.no.

Tjenesten vil lanseres med et mindre antall spillefilmer fra Europa og USA. Brusletto vil ikke fortelle hvem partnerne er, men NextGenTel har inngått avtaler med et nordisk og et amerikansk medieselskap som sitter på rettigheter fra flere filmselskaper.

- Våre brukere vil kunne velge og få avspilt filmer med en fart på minst 500 Kbit i sekundet, noe som gir vanlig TV-kvalitet selv om det ikke når opp til DVD, forteller NextGenTel-sjefen.

Tjenesten har dog et stort aber. I utgangspunktet vil du se på filmen på en PC-skjerm. Men med et litt mer avansert grafikkort kan du koble til en TV.

Det store spørsmålet er hvor nye filmer NextGenTel vil kunne tilby sine kunder. Dagens distribusjonskjede, der en film går fra kino til videobutikk for så å tilbys kabel-TV-kunder og endelig vanlige TV-kanaler, kjemper imot nykommeren video-på-bestilling.

Brusletto vil ikke si noe om hvor nye filmene blir og hva prisnivået havner på. Som Telenor og andre arbeider NextGenTel med et system for nedlasting og avspilling for filmer som skal forhindre lagring og dermed piratkopiering.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.