Nextgentel med ADSL-TV før jul

Nextgentel skal lansere en TV-tilbud over ADSL med minst 20 kanaler allerede før jul.

Nextgentel skal lansere en TV-tilbud over ADSL med minst 20 kanaler allerede før jul.

digi.no kunne tidligere i dag avsløre at nå kommer også Telenor med ADSL2+. Deres største konkurrent, Nextgentel, lanserte sitt tilbud i august. (Se sak i boksen til høyre)

Men ADSL2+ med hastigheter på opp til 24 MBit er i utgangspunktet ikke så interessant som rene Internett-linjer.

ADSL2+ er primært en bærer for IP-TV, sier Morten Ågnes, markedsdirektør i Nextgentel til digi.no.

Han røper at Nextgentel planlegger å lansere sitt tilbud om IP-TV mens kalenderen fremdeles viser 2005. Trolig kommer lanseringen tidlig i desember for å ikke å drukne i julestemningen. Dermed blir det Nextgentel som skyter startskuddet for en hardere konkurranse i det norske TV-markedet.

Ågnes avslører at Nextgentel har inngått en overraskende allianse for å skaffe seg TV-innhold.

- Vi skal tilby kanalene til Viasat. Det er omtrent 20 kanaler, forteller Ågnes til digi.no, men føyer til at Nextgentel snakker med flere innholdsleverandører og at alle detaljer foreløpig ikke er spikret.

Selskapet skal likevel jobbe fort - foreløpig har man en bare en pilottjeneste med en håndfull brukere.

Hver kanal vil bruke 4-5 MBit med båndbredde. Husstander som bestiller tjenesten vil derfor kunne se på minst to kanaler samtidig eller se på en kanal og ta opp en annen.

- I piloten bruker vi en enkel TV-dekoder som kobles mellom TVen og ADSL-modemet. For brukeren fungerer tjenesten akkurat som han skulle ha mottatt signalet over satellitt eller kabel. Kvaliteten er imponerende, hevder markedsdirektøren.

Han medgir at brukere ikke vil få levert IP-TV på denne siden av nyttår, men salget skal starte i år. Nextgentel bygger ut telefonsentralene med ADSL2+-utstyr etterhvert som bestillingene kommer.

Men Nextgentel møter et mettet marked og må konkurrere hardt på pris. Rundt 65 prosent av norske husstander har allerede TV via kabel og satellitt. Ågnes medgir at det blir en hard kamp med fokus på pris.

- Vi har en mulighet til å bundle internett-tilgang, telefoni og TV-kanaler. Dette må prises slik at folk vil avslutte sine kabel og satellitt-abonnementer, forteller markedsdirektøren.

Ågnes forteller at Nextgentel ikke tror på noe storsalg til jul.

- Salget av dette vil først gjøre seg gjeldende til neste år, mener han.

Til toppen