NextGenTel omsider klar med tv-tilbud

Etter flere forsøk på å lansere tv-innhold, håper NextGenTel denne gang på klaff.

NextGenTel omsider klar med tv-tilbud

Etter flere forsøk på å lansere tv-innhold, håper NextGenTel denne gang på klaff.

USA har lenge kunne gi sine bredbåndskunder et stort utvalg tv-serier, blant annet flaggskip som Lost, Battlestar Gallactica, Prison Break, The Office og «24». Men Norge har vært på etterslep.

NextGenTel lanserte første gang bredbåndstv desember 2005, og har siden den gang oppjustert sitt innhold flere ganger. Brukerne fikk ved første lansering tv-kanaler og noen 100 filmer over ADSL, men flere slet med hakkete bilder over Internett-linjen.

I dag forteller NextGenTel at de nå kommer med et fremtidsrettede digital-TV produkt på markedet. I morgen vil det bli lansert en rekke forbedringer av TV-tilbudet, forespeiler NextGenTel.

Direktør for innhold og tv-tjenester i NextGenTel, Anne Halvorsen, mener teknologien nå er moden og tilgjengelig for salg til massemarkedet.

- Vi har foreløpig ikke veldig mange kunder, men mener vi nå har et innhold og tilbud som kan gi en frisk vekst framover, sier hun til digi.no.

Dette er innholdet i det nye TV-tilbudet:

  • Ny TV-portal med flere og bedre tjenester.
  • TV 2 SUMO - Med muligheten til å se TV 2-programmer når du vil.
  • Ny filmtjeneste med filmer fra to leverandører; SF Anytime og CMORE OnDemand.
  • Nye spill og TV-skjermsparere.
  • Ny forbedret utgave av programinformasjonen.

TV-kanalen Eurosport går ut av grunnpakken, mens tv-kanalen Sky går ut av Familiepakken. På grunn av økte kostnader på TV-kanaler vil prisen gå opp med 39 kroner per måned fra nå av.

Det er TV2s nylanserte Sumo-tjenester som Nextgentel skal servere sine kunder. Sumo har veldig mye av det innholdet TV2 sender og alle som vil kan se det over nettet på en PC-skjerm.

Nextgentel tar utviklingen et hakk videre og bringer programmene dit de fleste vil ha dem – til tv-en og sofaen.

Det er dog langt igjen til en helt fri verden. Sumo og Nextgentel skal bare ha alle TV2s egenproduserte programmer – den amerikanske tv-bransjen holder åpenbart igjen, for de populære amerikanske tv-seriene glimrer med sitt fravær på Sumo.

Utvalget på Canal+ tjenesten Cmore er dog foreløpig veldig begrenset og mange av filmene er gamle.

Til toppen