RESULTATERFINANS

NextGenTel selger eget hus

Hanker inn nærmere 100 millioner kroner.

Sandslimarka 31 er hovedkontoret til NextGenTel og ligger en 20 minutters kjøretur utenfor Bergen sentrum. Eiendomen er nå avtalt solgt for noe under 100 millioner kroner.
Sandslimarka 31 er hovedkontoret til NextGenTel og ligger en 20 minutters kjøretur utenfor Bergen sentrum. Eiendomen er nå avtalt solgt for noe under 100 millioner kroner. Bilde: Google Street View
22. okt. 2013 - 12:41

Det norske IP-telefoniselskapet Telio kjøpte NextGenTel fra TeliaSonera i desember.

Ved å ta opp et lån på en halv milliard kroner kunne Telio gape over et selskap som var større og mer verdt enn dem selv.

Ledelsen i bredbåndselskapet ble raskt byttet ut. Virksomheten som da gikk med underskudd ble også underlagt en restrukturering, som har skapt økt lønnsomhet de to siste kvartalene.

Selger eget hus

Nå selger de ut hovedkvarteret til NextGenTel på Sandsli. Eiendommen og bygget som ligger i nærheten av Bergen lufthavn, Flesland er verdsatt til nærmere 100 millioner kroner.

Eiendommen som er plassert i det heleide datterselskapet Sandslimarka 31 AS er avtalt solgt til en kjøper for 95,1 millioner kroner, ifølge en børsmelding tirsdag.

Hvem som kjøper er ikke oppgitt i meldingen. Salget forutsetter at kjøperen får nødvendig finansiering på plass. Ellers heter det at overføringen ventes fullført innen 12. desember.

Telegiganten TeliaSonera hadde ingen problemer med å ha 100 millioner kroner på balansen. Telio er en langt mindre aktør. Da gir det mindre mening å sitte på store eiendomsverdier, samtidig som man har store lån.

Ingenting i børsmeldingen tilsier at NextGenTel skal bytte kontorlokaler. Etter alt å dømme planlegger de å leie tilbake eiendommen, en øvelse vi blant annet har sett Nokia gjøre før dem.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.