RESULTATERFINANS

NextGenTel tause om emisjonen

NextGenTel skal på børs, men vil ikke hvordan det går med å hente inn penger

9. des. 2003 - 15:10

Bredbåndselskapet NextGenTel er i ferd med å gjennomføre den første IT-noteringen på Oslo Børs på lang, lang tid. Ikke siden 12. juni 2002 har et nytt IT-selskap blitt introdusert på Børsen, noe som er halvannet år siden.

Nå er spørsmålet hvordan emisjonen i forkanten av børsnotering har gått. Tegningsperioden for emisjonen gikk ut mandag ettermiddag, men ennå har selskapet ikke sendt ut resultatet fra emisjonen.

First Securities Glen Rødland sier til iMarkedet at han ikke ønsker å kommentere noe rundt emisjonsresultatet nå. Hos NextGentel er det heller ikke noe informasjon å få.

- Jeg vil ikke kommentere dette. Vi kommer tilbake med mer informasjon så raskt ting er avklart, sier markedsdirektør Morten Ågnes til iMarkedet.

Tirsdag har det vært avholdt et styremøte i NextGenTel. Her vil styret avgjøre om de er fornøyd med emisjonsresultatet.

Styret ved Oslo Børs har allerede besluttet å ta aksjene i NextGenTel Holding opp til notering på SMB-listen ved Oslo Børs. Børsen forutsetter imidlertid at selskapet tilføres minimum 115 millioner kroner gjennom den planlagte emisjonen, og at det oppnås tilstrekkelig spredning av aksjene.

Børsdirektøren har fullmakt til å fastsette første noteringsdag, som vil finne sted senest innen 19. desember 2003.

Emisjonsplanene til NextGenTel var i utgangspunktet å hente inn mellom 112 til 220 millioner kroner. Kursen skal fastsettes i bokbygging, men indikert intervall er 25 til 40 kroner pr. aksje. Dette verdsetter selskapet til mellom 500 og 800 millioner før emisjonen. I tillegg til emisjonen var det planlage et nedsalg fra innsidere og muligens Rieber-familien på 750.000 til 1.150.000 aksjer.

Tegningsperioden var fra 25. november til 8. desember.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.