FORBRUKERTEKNOLOGI

Nextgentel tilbyr økt opplastingshastighet

Nextgentel har innført nye produkter for brukere som ønsker høyere opplastingshastighet.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
29. aug. 2006 - 14:15

For de fleste nedlastingshastigheten viktigst, men stadige flere ønsker også høy opplastingshastighet. Setter man for eksempel opp sin egen webserver, er høy opplastighet ønskelig, i hvert fall hvis serveren betjener en del trafikk. Opplasting av bilder til foto- eller videotjenester og tjenester som Microsofts Foldershare drar også stor nytte av økt opplastingshastighet. Det går stort sett greit med lavere hastigheter også, men det er akk så mye mer behagelig når også opplasting går raskt.

Dessverre er det få av bredbåndstilbydere som fokuserer på privatmarkedet som har visst nevneverdig interesse for å dekke slike behov. Sammen med de aller raskeste ADSL2+-abonnementene kan man i blant få brukbar opplastingshastighet. Ellers må man gjerne ha tilgang til fiber- eller kabelbaserte tjenester, eller betale i dyre dommer for en SHDSL-tjeneste, som til gjengjeld har ganske lav nedlastingshastighet etter dagens standard.

I dag lanserte Nextgentel en ny type ADSL-abonnement for brukere som ønsker mer opplastingshastighet. I praksis er det snakk om nedskalerte ADSL2+-abonnementer.

De nye Pluss-abonnementene har samme netto nedlastingshastighet som det eksisterende ADSL-abonnementene Basic, Cool og Classic, men tilbyr en netto opplastingshastig på inntil 1100 kbit/s, det samme som Nextgentels raskeste ADSL2+-løsning.

Maksimalhastigheten avhenger av faktorer som kvalitet på linjen og avstand til sentralen. De eksisterende utgavene av de nevnte abonnementene har en maksimal opplastingshastighet på henholdsvis 350, 450 og 600 kbit/s.

Plussabonnementene er tilgjengelig fra og med i dag for både nye og eksisterende kunder. De koster mellom 50 og 78 kroner mer i måneden enn standardabonnementene. Men sluttprisen for Classic Pluss er da ikke mer enn 50 kroner lavere enn for ADSL2+-abonnementet med inntil 20 Mbit/s netto nedlastingshastighet.

Kunder som abonnerer på Nextgentels Basic og Cool vil dessuten i løpet av september få noe høyere nedlastingshastighet. Nettohastigheten økes fra 1500 til 1800 kbit/s for Basic og fra 2200 til 2300 kbit/s for Cool. Dette gjelder også for nye kunder og for Pluss-abonnementene.

Selskapet skriver dessuten i en pressemelding at det i dag har åpnet en ny informasjonskanal hvor kundene kan sende både ris og ros direkte til ledelsen i selskapet.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.