TELEKOM

NextGenTel vil svare på utfordringen

Regner med å kunne tilby VDSL til enda flere enn Telenor.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
1. feb. 2011 - 15:10

Telenor lanserte i dag selskapets bredbånd via VDSL til omtrent 400 000 husstander. Konkurrenten NextGenTel har tilbudt en tilsvarende tjeneste i to år.

Selskapet tilbyr i dag to VDSL-abonnenter og opererer med en maksimal linjelengde mellom abonnenten å sentralen på 500 meter for det dyreste og raskeste abonnementet og 800 meter for det billigste.

– Vi har satt disse grensene som foreløpige grenser og vil evaluere disse i lys av at netteier nå også tilbyr VDSL, skriver Morten Ågnes, direktør for informasjon og marked i NextGenTel i en e-post til digi.no. Med «netteier» mener han Telenor.

– Det kan se ut som om man over tid vil fokusere på individuell linjekvalitet, hvor linjens lengde vil være kun ett av flere parametre, fortsetter Ågnes.

Morten Ågnes i NextGenTel. <i>Bilde: NextGenTel</i>
Morten Ågnes i NextGenTel. Bilde: NextGenTel

– Vi vil fortsette å utfordre Telenor ved å selge VDSL overalt der det lar seg gjøre å levere de hastighetene som ligger i produktene våre. I og med at vi har bygget cirka 200 sentraler i løpet av 2010 med eget VDSL-utstyr, og vil fortsette dette programmet i år, og i tillegg leverer over wholesale via Telenors nett, vil vi sannsynligvis kunne levere til flere kunder enn det Telenor kan. Generelt vil det gjelde at dersom Telenor kan levere, så kan vi også, skriver Ågnes.

Ågnes har ikke flere detaljer å komme med i dag, men NextGenTel skal under en pressekonferanse senere denne uken presentere selskapets tanker rundt blant annet nye aksessprodukter.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.