BEDRIFTSTEKNOLOGI

Nextra skal bygge radioaksess i Tsjekkia

Nextra er ett av tre selskap som har fått tildelt frekvenser for radioaksess i Tsjekkia. Informasjonsdirektør Arne Cartridge sier at selskapets posisjon i landet er så sterk at selskapet velger å bygge egen infrastruktur.

Frode Eriksen
22. sep. 2000 - 14:28

Tildelingen av frekvenser for radioaksess eller FWA - Fixed Wireless Access på 26 GHz, skjedde samme dag som konserndirektør for Internett i Telenor og administrerende direktør i Nextra, Morten Lundal på en pressekonferanse for etableringen av selskapet TTYL fortalte at selskapet ikke planla å bygge egen infrastruktur.

Cartridge sier at Nextra i Tsjekkia er i en så spesiellt sterk situasjon at en har valgt å bygge ut denne posisjonen med egen infrastruktur. - Det var fornuftig for oss å søke. Dette er et unntak. Vi vil identifisere noen steder der vi av ulike årsaker vil ta slike posisjoner. I tillegg kommer landets egen liberalisering.

Han sier at Nextra ikke har søkt om radioaksessfrekvenser andre steder enn i Tsjekkia.

Tildelingen skjer til selskapet Nextra Wireless som er opprettet for å bygge nettet. Selskapet må betale den tsjekkiske staten 3,6 millioner dollar, eller nærmere 34 millioner kroner for frekvensene, og vil lansere sine første tjenester i oktober på handelsmessen INVEX. Nettet skal binde sammen de fire største byene, Praha, Brno, Plzen og Ostrava, allerede i november.

Nextra Wireless skal også bidra til Czech University of Technology, der det skal bygges et forsknings- og utviklingslaboratorium for forskning på trådløst Inetrnett.

Tildelingen skjedde torsdag av The Czech Telecommunications Office, og foruten Nextra fikk tsjekkisk-tyske GiTy/StarOne og BroadNet Czech, eid av belgiske Broadnet, den tsjekkiske ISP InWay og utstyrsleverandøren TMP.

13 selskap søkte på de tre lisensene.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.