JUSS OG SAMFUNN

Nextra vil kjøpe digitoday

Nextra AS har inngått en intensjonsavtale med Segmentor ASA om kjøp av selskapets aksjepost i digitoday ASA på 35,6 prosent. I tillegg er det inngått en intensjonsavtale om at Nextra og digitoday ASA gjennomfører en rettet emisjon som vil gjøre at Nextra får en total eierandel på 50,6 prosent.

7. feb. 2001 - 18:22

Intensjonen er at eierskapet i digitoday.no skal være en del av det Nextra-eide selskapet Telenor Internetts satsing på innholdssiden. Fra før eier Telenor Internett portalene online.no, abc startsiden.no og frisurf.no.

- Vi ser klart et stort potensial i å gå inn i nisjeportaler som digitoday.no. digitoday ASA representerer et av de beste miljøene innen innholdsproduksjon på web i dag og har vist at de kan drive lønnsomt i et tøft marked, sier leder for Telenor Internett, Knut Haakon Nilsen i en pressemelding.

- Som eier ønsker vi å bidra til å videreutvikle digitoday.no og den finske søsteravisen digitoday.fi, spesielt sett i lys av de muligheter som bredbåndsaksess gir, sier Nilsen.

- Vi ser et betydelig potensial i å få en industriell tungvekter som Telenor Internett som partner, sier gründer av digitoday, Pål Leveraas i pressemeldingen.

- Det finnes en rekke suksessfaktorer for å lykkes med innhold på Internett. En av de er redaksjonelt uavhengig kvalitetsinnhold, og det behersker vi. Blant de andre er distribusjon og teknologisk spisskompetanse. Her ser vi store synergier med Telenor Internett, legger han til.

digitoday er et digitalt mediehus som fokuserer på publisering av redaksjonelle produkter på Internett og andre elektroniske distribusjonskanaler.

Internettavisen digitoday.no er Europas første rendyrkede internettavis, lansert i august 1996, og har klart definerte målgrupper for sitt nyhets- og fordypningsstoff innenfor konvergensområdene telekommunikasjon, IT, medier og finans. Selskapet har begynt en kontrollert nordisk ekspansjon - først ved fusjonen med nettjenesten Aksjeforum i fjor sommer, og deretter med en vellykket sjøsetting av digitoday.fi i Finland i august 2000. De to selskapene sysselsetter totalt 35 ansatte, hvorav seks i Finland. 17 av disse er redaksjonelle medarbeidere. De fleste ansatte er medeiere i selskapet.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.