Nextra ville ikke kjøpe - trues med søksmål

En av de eldste internettleverandørene på det svenske markedet truer med rettssak etter at Nextra (tidligere Telenor Nextel) nekter å kjøpe selskapet.

Kommunikasjonsdirektør Arne Cartridge i Nextra AS bekrefter overfor digitoday.no at de har vært i samtaler og forhandlinger med Bahnhof Internet AB. Det svenske selskapet er en av de eldste ISPene på det svenske markedet og holder til i Stockholms-området.

- Vi startet samtalene i juli og kom ikke i mål etter en helhetsvurdering. Blant annet gjaldt dette vurderinger om hva som fantes i selskapet, sier Cartridge, som ikke vil gå i detaljer om eventuelle problemer.

Han bekrefter at de nå har mottatt et brev fra Bahnhof der svenskene vurderer om de skal gå til søksmål etter bruddet.

- De har valgt gå ut i pressen med dette. Hvis de påstandene som jeg har lest i Vision også finnes i en pressemelding, er flere av dem uriktige, hevder Cartridge.

Det var det svenske mediebladet Vision som i går ettermiddag brakte nyheten om de sterke reaksjonene etter bruddet i forhandlingene.

- Bahnhofs eiere har lidd veldig stor skade under prosessen, sier gründer og styreformann Oscar Swarz, ifølge Vision.

Bahnhof hevder at i forbindelse med Telenors børsnotering og prospektet for den, finnes det en konkurranseklausul i Telenordia-samarbeidet som forhindrer Telenor i å kjøpe andre Internett-tjenester i Sverige.

- De har såklart visst om dette hele tiden, men de har aldri sagt noe til oss, hevder Swarz videre overfor Vision.

Tidligere i år kjøpte imidlertid Nextra 90,33 prosent i Mirea Svenska AB, en svensk ASP-leverandør.

Svenskene reagerer også fordi de hevder å ha hatt flere bud på selskapet, blant annet ett som var høyere enn Nextras.

Men den 18. juli skal det likevel ha blitt inngått en intensjonsavtale hvor Nextra skal ha garantert Bahnhof en kjøpesum på mellom 100 og 150 millioner svenske kroner. Det skriver Vision.

- Denne prosessen har skadet Bahnhofs eiere mye. Blant annet har forhandlingene stjålet ekstremt mye tid fra oss, mener Swarz.

Han grunnla selskapet i september 1994 som den første frittstående internettleverandøren i Sverige. I dag har selskapet 2.500 bedriftskunder og en omsetning på 35 millioner svenske kroner i år 2000.

Til toppen