ANALYSER

- Nexus One er en suksess for Google

Skapt for å klargjøre markedet, mener analytiker.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
19. apr. 2010 - 12:13

Salgstallene for Google egen mobiltelefon, Nexus One, har blitt latterliggjort av mange. Det skal ha tatt Apple 74 dager å selge én million av iPhone, mens Motorola solgte 1,05 millioner eksemplarer av Android-mobilen Droid over en like lang periode. Google solgte 135 tusen Nexus One-mobiler de første 74 dagene etter lanseringen, skriver Eweek.

Google mobil har offisielt kun blitt solgt gjennom selskapets nettbutikk, noe som kan ha bidratt til at salget ikke har vært høyere.

Men selv om antallet mobiler Google har solgt er begrenset, mener analytikeren Jack Gold i J. Gold Associates at Nexus One har vært en stor suksess for Google.

Ifølge Eweek skriver Gold i en rapport at Google aldri hadde til hensikt å konkurrere om markedet som en leverandør av mobiltelefoner.

- For Google handlet det om å få et betydelig antall enheter der ute til å danne et stor testmiljø hvor de kunne modellere, teste og fininnstille sitt økosystem basert på den virkelige bruken til tidlige brukere som ville kjøpe Nexus One. Det handler om å gjøre Google i stand til å kvesse sine produkter og strategi for masseutrulling senere, skriver Gold. Han mener Google til nå har solgt mellom 200 og 300 tusen eksemplarer av Nexus One.

Han mener at den gruppen mennesker som har tatt i bruk Nexus One er ideelle testere av enheter på et tidlig stadium fordi de vil gi leverandøren masse tilbakemeldinger.

- Google er en tjenesteleverandør som forsøker å gi seg selv en fordel i markedet ved å sikre at plattformer er åpne, spesielt deres viktigste pengemaskiner. Sett i det lyset vil jeg si at Googles første forsøk i mobilverdenen med Nexus One var en stor suksess, skriver Gold.

Foreløpig er Nexus One bare tilgjengelig i noen få europeiske land, i tillegg til USA. Men Google i Sverige har håp om at mobilen vil komme i salg i Norden i løpet av det inneværende kvartalet.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.