FORBRUKERTEKNOLOGI

Nexus One får Android 2.2

Googles smarttelefon får smake på «Froyo» denne uken.

Versjon 2.2 av Android rulles ut til alle Nexus One-telefoner denne uken, ifølge Google.
Versjon 2.2 av Android rulles ut til alle Nexus One-telefoner denne uken, ifølge Google. Bilde: Per Ervland
29. juni 2010 - 08:55

Google melder at nyeste versjon av operativsystemet Android er på vei ut til alle som har har selskapets smartmobil Nexus One.

Nexus One, produsert av HTC på oppdrag fra Google, ble lansert ved årsskiftet. Telefonen var den første som tok i bruk Android 2.1.

Google-telefonen blir også en av de første enhetene som får tilgang til nyeste versjon, altså Android 2.2 med kodenavn «Froyo», som ble lansert for en drøy måned siden.

- En gradvis utrulling startet mandag. Nexus One-telefonene får dette levert trådløst, gjennom en såkalt «over-the-air» programvareoppdatering. I løpet av uken skal de fleste ha mottatt oppgraderingen, ifølge et blogginnlegg fra Google.

Google Norge-sjef Jan Grønbech er blant de som kan glede seg over ny Android-versjon på sin Nexus One denne uken.
Google Norge-sjef Jan Grønbech er blant de som kan glede seg over ny Android-versjon på sin Nexus One denne uken. Bilde: Per Ervland

Det skal dukke opp en melding på telefonen som opplyser at en oppgradering er tilgjengelig.

«Froyo» byr på mye etterspurt funksjonalitet. Ikke minst har operativsystemet støtte for Flash 10.1.

Omsider blir det også mulig å installere applikasjoner rett på minnekortet. Tidligere har appene kun latt seg kjøre fra det interne flashminnet, noe som kraftig begrenser hvor mange programmer som kan være installert på en gang.

En annen hyggelig nyhet er at Android 2.2 gjør det mulig å sette opp et trådløst aksesspunkt via mobilen, slik at man kan dele nettforbindelsen med andre enheter som har WLAN-støtte.

Oppgraderingen byr i det hele tatt på en rekke ytelsesforbedringer og mye ny funksjonalitet. Her er en oversikt over de viktigste forbedringene.

HTC Hero også oppgradert

En rekke brukere som har skaffet seg andre Android-baserte enheter, ikke minst de fra HTC, har latt seg frustrere over at deres mobiltelefoner oppgraderes for sjeldent.

Det holder nemlig ikke at Google utgir ny versjon av Android. Mobilprodusenten må selv sørge for å eventuelt tilpasse og utgi oppgraderingen til sine kunder.

En digi.no-leser opplyser at modellen HTC Hero omsider ble oppdatert til Android 2.1 i går ettermiddag. Vedkommende kan opplyse at prosessen gikk helt smertefritt.

- Alle brukersdata, samtalelogg, tekstmeldinger og lignende ble beholdt etter oppgraderingen.

    Les også:

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.