Nexus One «lansert» i Norge

Norsk mobilselskap selger nå Google-telefonen.

Nexus One «lansert» i Norge
Nexus One er omsider lansert også i Norge. Bilde: Per Ervland

Ansatte i Google Norge var lenge alene om å kunne smykke seg med Nexus One, selskapets første mobiltelefon utviklet i samarbeid med HTC. (De fikk den i julepresang).

Nexus One ble lansert i USA ved årsskiftet, og så langt har nordmenn vært nødt til å privatimportere for å få fingrene i smarttelefonen.

Network Norway gjør det nå langt enklere å få tak i Googles nye mobil. Men billig er det ikke.

Torsdag denne uken begynte de å selge Nexus One, som første teleoperatør i landet.

Mobilselskapet har sikret seg avtale med en utenlandsk leverandør. Det er med andre ord snakk om såkalt «gråimport», og ikke snakk om noe offisielt samarbeid med Google.

- Google er ennå ikke klar for å gjøre avtale i Norge, så disse telefonene kommer fra en utenlandsk leverandør. Vi har imidlertid kontaktet Google og meddelt vår interesse for samarbeid, opplyser direktør for samfunnskontakt Tom Guldberg i Network Norway.

De selger mobiltelefonen både med og uten binding. Laveste pris med 24 måneders bindingstid er 3.494 kroner hos selskapet. Uten binding koster den fra kroner 5.994. Begge de oppgitte prisene inkluderer moms.

- Nexus One selges med eller uten binding, avhengig av hva kunden ønsker. Vi har lenge hevdet at utidige bindinger er lite gunstig for forbrukerne. Derfor selger vi Nexus One til de som vil ha den, uavhengig av om de er kunde hos oss eller ikke, sier Guldberg.

Da digi.no sjekket selskapets nettbuttikk var det bare et 40-talls Nexus-telefoner oppgitt i varelageret deres.

- Når det gjelder antallet telefoner har vi løpende tilgang, slik at antallet som ligger i nettbutikken ikke gjenspeiler den reelle tilgangen på Nexus One, forsikrer Guldberg.

Network Norway virker svært tilfreds med å være først ute blant teleoperatørene med dette tilbudet.

– Som utfordreren i norsk teleindustri er det naturlig at vi er tidlig ute med nyheter som markedet ønsker seg. Det har vært store forventninger til Nexus One etter at en rekke fagmiljøer mente at den var på høyde med iPhone og de mest avanserte smarttelefonene fra Nokia, sier Tom Guldberg.

    Les også: