JUSS OG SAMFUNN

NFF aksepterer bot fra Datatilsynet

NFF får bot fra Datatilsynet for å ha lagret en ansatts IP-adresser i forbindelse med en arbeidskonflikt.
NFF får bot fra Datatilsynet for å ha lagret en ansatts IP-adresser i forbindelse med en arbeidskonflikt. Colourbox
24. feb. 2021 - 11:15

Norges Fotballforbund aksepterer et forelegg på 50.000 kroner fra Datatilsynet for å ha brutt loven i konflikten med tidligere toppdommer Svein-Erik Edvartsen.

Det bekrefter forbundet på sine nettsider onsdag.

«Etter en samlet vurdering aksepterer NFFs Datatilsynets varslede vedtak», heter det i en uttalelse.

NFF mottok nylig varsel fra Datatilsynet om mulig vedtak på 50.000 kroner i et såkalt overtredelsesgebyr. Forbundet skal ha handlet i strid med personvernloven da Svein-Erik Edvartsens IP-adresser ble lagret og sammenstilt med eposter forbundet mente den tidligere toppdommeren hadde sendt under falskt navn.

Krenkelse

«Viderebruken av IP-adressene for å avdekke hvem som hadde sendt de aktuelle illojale epostene, utgjør imidlertid en betydelig krenkelse av de interessene personvernlovgivningen verner», skrev Datatilsynet i vedtaket som tidligere er gjengitt av VG.

NFF skriver onsdag at forbundet har redegjort grundig for hvorfor disse IP-adressene ble lagret og sammenstilt.

«Som også Datatilsynet legger til grunn, hadde sammenstillingen ikke annet formål enn å avdekke mistanke om uønsket og illojal opptreden. Saken gjelder således et enkeltstående forhold som ligger flere år tilbake», heter det fra NFF.

Forbedret rutinene

Beslutningen om at gebyret vedtas er meddelt Datatilsynet.

– NFFs rutiner for ansattes bruk av epost, internett og tilsvarende har siden 2017 blitt gjennomgått og forbedret. Dette var et arbeid som forbundet iverksatte i 2018, i forbindelse med at den nye (nå gjeldende) personopplysningsloven trådte i kraft, sier direktør for kommunikasjon og samfunn i NFF, Gro Tvedt Anderssen.

– Forbundet har selvsagt ikke annet ønske enn å etterleve det regelverk som til enhver tid gjelder, tilføyer hun.

Svein-Erik Edvartsen inngikk forlik med forbundet etter at han sluttet som både seksjonsleder i NFF og toppdommer i 2017.

(©NTB)

Forskningen skal utelukkende avdekke gode måter Ipad kan brukes på, ikke stille spørsmål ved om Ipad er et egnet skriveverktøy, sier UiO-professor Kjell Lars Berge.
Les også

Professor mener elever behandles som forskningsrotter

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.