FORBRUKERTEKNOLOGI

Ni gratis-tillegg gir deg grep om e-posten

Thunderbird slår ofte Outlook, for du kan velge mellom 373 tillegg. Her er ni av de beste.

23. feb. 2007 - 12:57

De fleste kjenner til nettleseren Firefox, mens søsterproduktet Thunderbird har kommet litt i skyggen. Thunderbird er Mozillas e-postklient og deler mye funksjonalitet med Firefox, inkludert løsningen for å legge til mer funksjonalitet gjennom utvidelser..

Hvilke utvidelser man har mest bruk for, kommer an på hva man ønsker å gjøre, i tillegg til hvilken funksjonalitet Mozilla velger å integrere i nye versjoner av Thunderbird. Men vi har satt sammen en liten liste med noen av de vi mener er best, blant de 373 Mozilla for øyeblikket på har i listen.

GMailUI er en utvidelse som gir Thunderbird et søkegrensesnitt som har mye felles med det man finner i Google Gmail-tjeneste. Skriv for eksempel inn "from:fred to:tom" for å finne alle meldinger som er blitt sendt fra fred til tom.

Nostalgy er en utvidelse som gjør det raskt å enkelt å navigere mellom e-postmapper, og å kopiere eller flytte meldinger. Støtter automatisk fullførelse av mappenavn.

Remove Duplicate Messages er en utvidelse som hjelper brukeren med å rydde opp i duplikater av meldinger som av ulike årsaker er blitt lagret i Thunderbird. Duplikatene kan lukes ut ved å benytte søkekriterier som avsender, tittel og messageid.

Signature Switch oppretter et menyvalg for å skru signaturen i e-posten av eller på, samt mulighet for å velge en annen fra et forhåndsdefinert utvalg. Mange ønsker for eksempel ikke å benytte jobbsignaturen i privat e-post. Signaturen kan også automatisk velges ut basert på mottaker.

QuoteCollapse gjør det mulig å få sitert tekst i meldinger til å kollapse. Dette inkluderer meldinger med ren tekst. I stedet for den siterte teksten, vises et kryss. Dette kan man klikke på for at den siterte teksten skal vises.

MailRedirect gjør det mulig å redirigere eller "bounce" meldinger til en annen mottaker. Fint hvis du ønsker å flytte meldinger over til for eksempel en webbasert e-posttjeneste og ønsker at de originale headerne skal bevares.

Mouse Gestures er populært i nettlesere, men kan være like nyttig i e-postprogrammer som Thunderbird. Dette gjør at man kan få programmet til å utføre vanlige kommandoer ved å bevege muspekeren i gitte mønstre på skjermen.

Lightning er ikke en utvidelse i vanlig forstand, men en versjon av kalenderprogrammet Sunbird for integrering i Thunderbird. Dette er ikke et ferdig produkt, men vil bidra til å gjøre Thunderbird til et bedre alternativ til blant annet Microsoft Outlook.

Norsk Bokmål og Nynorsk ordliste er det siste tillegg vi tar med i denne runde. Svært nyttig i mange sammenhenger. Krever riktignok Thunderbird 2.0, som foreløpig bare finnes i betautgave. Støttes også av Firefox 2.0.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.