FORBRUKERTEKNOLOGI

Ni nye søke­funksjoner fra Google

Gir ferskere treff i søkemotoren.

2. okt. 2009 - 07:35

Google lanserer nå et knippe funksjoner som skal gjøre det lettere å finne det du leter etter.

Alle nyhetene skjuler seg under sidepanelet som dukker opp etter et søk hvis du klikker "vis alternativer" i den blå menylinjen.

Denne menyen, som søkegiganten innførte tidligere i år, gjør det mulig å filtrere søkeresultatene etter ulike kriterier.

Ni helt nye funksjoner ble lansert torsdag denne uken.

Ferskvare, ikke sanntidssøk

Muligheten til å vise innhold som er under en time gammelt fremstår som den mest spennende nyheten. I tillegg er det nå mulig å spesifisere tidsrom med egendefinerte datoer.

Ved å filtere på denne måten får du ferskere informasjon og nyheter i resultatlisten i motsetning til det tradisjonelle relevanssøket som baserer seg på Googles algoritmer.

Søkegiganten har ennå ikke kommet i mål med sanntidssøk, slik for eksempel Twitter tilbyr, men med denne muligheten nærmer de seg.

Nye valg er nå tilgjengelig under sidepanelet i Google. Du får tilgang ved å klikke «show options» (el. «vis alternativer».
Nye valg er nå tilgjengelig under sidepanelet i Google. Du får tilgang ved å klikke «show options» (el. «vis alternativer».

Flere av mulighetene finnes i andre Google-tjenester, men det er første gang de opptrer slik direkte i søkemotoren.

De andre nyhetene som nå innføres gir brukeren anledning til å velge om treff fra nettbutikker skal opptre i større eller mindre grad, samt velge om resultatlisten bare skal inneholde nettsider du ikke har besøkt (eller bare de du har besøkt).

Sist men ikke minst får du valget om å filtere innholdet mot blogger og nyhetskilder.

Les mer om nyhetene i Googles blogginnlegg.

De nye mulighetene er i første rekke kun tilgjengelig dersom du benytter Google i engelsk språkdrakt, det vil si Google.com. Den norske utgaven får trolig funksjonene om litt.

    Les også:

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.