BEDRIFTSTEKNOLOGI

Niåring har blitt Microsoft-spesialist

Trolig yngst i verden.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
16. jan. 2013 - 13:16

En ni år gammel indiskfødt gutt, har blitt den yngste i verden som har oppnådd tittelen Microsoft Certified Technology Specialist (MCTS). Dette skriver The Times of India.

Pranav Kalyan, som gutten heter, går nå i fjerde klasse og bor nå i Agoura Hills, California. Den 12. januar besto han MCTS-eksamen i ASP.NET og C#.

– Som liten var Pranav mer fascinert av datamaskiner enn av leker. Han begynte å skrive små dataprogrammer i en alder av seks, forteller faren, Kalyan Kumar, til The Times of India.

– Han er i stand til å løse problemer innen differensialregning og integralregning. Hans prestasjonevne innen matematikk har hjulpet ham med å skrive programmer, sier Kalyan Kumar.

Til The Times of India forteller Panav selv at han fikk tilgang til datamaskiner da han var to, og at ønsker å bli forsker når han blir voksen. Han skal ha forberedt seg intenst til MCTS-eksamenen de siste 18 månedene og brukt minst åtte timer hver dag i julen på programmering.

Et bilde av Pranav med diplomet finnes her.

Før Pranav Kalyan besto sin eksamen, var det angivelig Babar Iqbal fra Dubai som var den yngste som hadde bestått en MCTS-eksamen, i en alder av 12 år.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.