DIGI.NO

Nigeria bestiller en million sveive-PCer

Nicholas Negropontes drøm om datamaskiner til verdens fattige tar form. Nå har Nigeria bestilt en million maskiner.

26. juli 2006 - 10:36

One laptop per child kalles prosjektet som skal lage en meget enkel bærbar PC til 100 dollar. Maskinene har blant annet et sveiv for å sikre drift der det ikke er strøm og lagrer alt i flash-minne i stedet for en harddisk.

Maskinen er heller ikke størrelsesmessig noen fullblåst PC - hendene på bildet tilhører et barn og viser at maskinen blir som en stor lomme-enhet.

Stor-skalaproduksjonen har ikke startet enda, men nå kan prosjektet, ledet av Nicholas Negroponte og MIT, notere sin første store bestilling. Hans "One laptop per child"-organisasjon forhandler direkte med myndighetene i en rekke land og nå hevder Nigeria-avisen Vanguard at Nigeria har bestilt en million maskiner.

Det skal ha vært presidenten Olusegun Obasanjo som personlig har involvert seg i prosjektet og sikret at Nigera nå kommer tidlig i leveransekøen når produksjonen starter.

Det er Negropontes Afrika og Midt-Østen-sjef for, Khaled Hassounah, som røper bestillingen. Han forteller i følge denne artikkelen i Vanguard at de første 100-dollars maskinene vil bli levert i første kvartal til neste år.

I følge Hassounah vil man i første omgang ikke få ned prisen i 100 dollar, prisen ligger nå på 140 dollar.

"One laptop per child" er i forhandlinger med myndighetene i en rekke andre land, blant annet Kina, India, Brazil, Argentina, Egypt og Thailand.

Her kan du lese mer om prosjektet og se flere bilder den superbillige maskinen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.