JUSS OG SAMFUNN

Nigerianere til India for å spamme

Landet står for 15 prosent av all digital søppelpost i verden.

4. jan. 2012 - 15:07

Ifølge et oppslag i BBC har indiske myndigheter arrestert seks nigerianske statsborgere. De seks er mistenkt for å ha brukt masseutsendte e-post- og tekstmeldinger til å lure ofre til å tro at de hadde vunnet i lotteri.

I forbindelse med arrestasjonene ble det beslaglagt 14 bærbare pc-er, sju minnepinner og 23 mobiltelefoner, sammen med forfalskede dokumenter og kontanter. De seks er varetektsfengslet til 12. januar.

Arrestasjonene tolkes som et forsøk fra indiske myndigheter på endelig å ta landets kyberkrimbølge alvorlig. Sviktende lovgivning og manglende håndheving har gjort India til et paradis for kybersvindlere. En analyse fra Kaspersky for månedene juli til september i fjor (2011) tyder på at 15 prosent av all digital søppelpost i verden sendes fra India.

I mange år har nigerianske svindlere prøvd å lure folk til å utbetale forskudd mot løfter om lotterigevinst, arv eller andre lettjente penger. Arrestasjonene i India tyder på at de nigerianske kyberkriminelle har omlokalisert virksomheten.

BBC siterer en rapport fra RSA, sikkerhetsavdelingen til EMC, som viser at indiske bedrifter ble snytt for 27,8 millioner dollar i første halvdel av 2011 som følge av kyberkriminalitet.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.