BEDRIFTSTEKNOLOGI

Nigerias regjering knuser Y2K-problemet

Den nigerianske regjeringen mener å ha kontroll over eventuelle Y2K-problemer i telenettet etter å ha kuttet et stort antall private telefonlinjer.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
31. des. 1999 - 10:33

Ifølge The Register ba den nigerianske regjeringen denne uken det statlige telefonselskapet Nitel (Nigerian Telecommunications Limited) om å koble ut private telefonitilbydere. Regjeringen mener at det står ille til med beredskapen hos disse selskapene. Nitel svarte umiddelbart ved å koble fra omtrent 20.000 private linjer.

- Dette er nødvendig for å beskytte integriteten til det nasjonale nettverket og for å unngå at tjenestene bryter samme, heter det i en offisiell melding fra Nitel.

- Alle Nitels nasjonale installasjoner er Y2K-kompatible. Det vil derfor ikke oppleves noen sammenbrudd i telekommunikasjonstjenestene under overgangen til det neste årtusenet, heter videre.

The Register poengterer at dette kan være et tveegget sverd for den nigerianske regjeringen, siden den da ikke har noen syndebukk hvis ting går riktig så galt i morgen.

Internett-tjenester mener at regjeringens strategi er en smule risikabel, men beundrer samtidig den selvtillit selskapet må ha når det isolerer seg selv som den eneste mulige årsaken hvis telelinjene slår krøll på seg.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.